Vaccinul Covid AstraZeneca, suspendat de la administrare în Danemarca și alte 7 țări europene

Danemarca și alte 7 țări europene au suspendat temporar utilizarea vaccinului Covid fabricat de AstraZeneca, pentru a cerceta o serie de efecte secundare grave, precum apariția de cheaguri de sânge fatale.
„Trebuie să acționăm repede și să investigăm temeinic”, a spus ministrul danez al Sănătății, potrivit Aleph News. În această țară, produsul AstraZeneca este oprit de la injectare timp de două săptămâni.
Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania și Letonia suspendă și ele temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca. De asemenea, Norvegia și Italia s-au raliat și ele acestei măsuri, potrivit ȘPS

În același timp, o asistentă medicală din Austria, în vârstă de 49 de ani, a murit după vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar un danez a murit tot după injectarea cu același produs.
Ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, a scris pe Twitter: „Autoritățile din domeniul sănătății au suspendat, din cauza măsurilor de precauție, vaccinarea cu AstraZeneca în urma unui semnal al unui posibil efect secundar grav sub formă de cheaguri de sânge fatale. Trebuie să acționăm repede și să investigăm temeinic,”potrivit ActiveNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *