Vaccinările forțate COVID încalcă Declarația UNESCO privind bioetica și drepturile omului
Spre deosebire de presiunea actuală din țările din întreaga lume pentru a face obligatoriu vaccinul împotriva coronavirusului, Declarația UNESCO din 2005 privind bioetica și drepturile omului declară că „intervenția medicală” necesită „consimțământul liber și informat al persoanei în cauză”.
Declarația UNESCO prevede la articolul 6: „Orice intervenție medicală preventivă, diagnostică și terapeutică trebuie efectuată numai cu acordul prealabil, gratuit și informat al persoanei în cauză, pe baza informațiilor adecvate”.
Deși textul în sine pare să aibă un sens evident, Organizația Națiunilor Unite a oferit interpretări și a acționat în contradicție cu sensul literal.
Într-un document care detaliază aplicarea declarației, UNESCO afirmă că un astfel de consimțământ pentru tratament medical, spre deosebire de cercetarea medicală, „este în general considerat ca fiind mai puțin critic, deoarece pacientul are nevoie de ajutor și de multe ori nu are de ales. Deși pacientul trebuie, în principiu, să consimtă la tratament și să aibă dreptul de a-l refuza, în majoritatea cazurilor consimțământul implicit poate fi suficient”.
Nu este clar ce se înțelege prin „consimțământ implicit”.
Documentul UNESCO cu privire la declarație a subliniat, de asemenea, că există interpretări „comunitare” ale articolului 6, potrivit cărora „drepturile individuale sunt considerate secundare nevoilor comunității sau ale statului, care are obligația de a garanta legea și ordinea, stabilizarea structurile sociale, stabilirea obiectivelor politicii de sănătate etc. ”
Articolul 6, care a fost recent împărtășit și cenzurat pe Twitter, pare să fi fost păcălit chiar de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA), despre care se spune că a fost complice în politica de planificare familială a Chinei privind avorturile forțate și sterilizările care au fost folosite de China pentru a-și impune „politicile populaționale” coercitive.
Intervenția medicală fără consimțământ nu este aplaudată doar în țări cunoscute pentru abuzuri ale drepturilor omului, precum China. Cifre influențiale din țări precum Statele Unite și Marea Britanie propun intervenții medicale forțate sub formă de vaccinuri COVID-19 impuse de stat.
Școala de sănătate publică Johns Hopkins Bloomberg a găzduit recent o discuție în cadrul căreia expertul în sănătate publică și juridică Joanne Rosen a citat cazul Jacobson împotriva Massachusetts, din 1905, ca precedent pentru vaccinurile obligatorii. La acea vreme, Curtea Supremă a declarat: „Este în puterea poliției unui stat să adopte o lege obligatorie privind vaccinarea”.
Premierul canadian Justin Trudeau afirma în aprilie că are nevoie de timp pentru a „reflecta” asupra posibilității de a face obligatoriu un vaccin împotriva coronavirusului în Canada.
Secretarul britanic pentru Săănătate, Matt Hancock, a declarat, pe 16 noiembrie, că guvernul nu va exclude vaccinarea obligatorie.
„No, thanks”
În ciuda unei epidemii galopante în Statele Unite, mulți angajați din spitale refuză să primească vaccinul pe care îl consideră insuficient testat.„Cred că mă voi vaccina mai târziu, dar deocamdată nu am încredere”, a declarat pentru Le Point Yolanda Dodson, în vârstă de 55 de ani, asistentă medicală dintr-un spital din cartierul newyorkez Bronx, afectat în mod special de primul val Covid din această primăvară, de altfel ca și întreaga metropolă. „Studiile publicate sunt promițătoare, dar datele sunt insuficiente”, explică ea, arătându-se „recunoscătoare celor care sunt dispuși să își asume riscul vaccinării”. De asemenea, Diana Torres, asistentă medicală într-un spital din Manhattan, unde mai mulți dintre colegii ei au murit în primăvară, spune că este „deosebit de suspicioasă” față de vaccinurile solicitate pentru aprobare urgentă luna asta de către Agenția Federală a Medicamentelor din SUA (FDA), la cererea unei administrații Trump care a tratat pandemia ca pe o „glumă”. Pe pagina lor de Facebook, alte asistente medicale și-au exprimat rezerve similare. „Nu mulțumesc, nu sunt cobaiul nimănui”, „Au eșuat lamentabil la echipamentul de protecție și la teste, acum vor să fim cobai”, „Guvernul federal trebuie să ne convingă mai întâi că aceste vaccinuri sunt sigure” – sunt printre comentariile de pe rețeaua de socializare. Aceste rezerve par destul de răspândite în rândul celor 20 de milioane de angajați în sistemul medical din Statele Unite, țara cea mai încercată de epidemie, cu peste 272.000 de morți.