Ungaria introduce pașaportul COVID

Nu va fi posibil să participați la evenimente și să călătoriți cu avionul sau alt transport în Ungaria fără un document de călătorie COVID. Ungaria a dezvoltat deja un sistem de aplicații mobile electronice speciale care va permite cetățenilor să demonstreze că sunt protejați de infecția Covid-19. Toate informațiile cu privire la starea de sănătate a cetățenilor vor fi în baza de date electronică a asistenței medicale (EESZT), transmite BucPress din Cernăuți.

„Considerăm că există o necesitate sporită  în lume ca cetățenii să-și poată demonstra  protecția împotriva coronavirusului, să poată circula liber și să folosească serviciile într-un mediu în care există mulți oameni și unde există un risc crescut de infecție”, a spus Balint Sabo, director general adjunct al Direcției Generale a Spitalului Națion

După cum a explicat Balint Sabo aplicația mobilă constă din două părți. Una este pașaportul Covid-19 în sine, iar cealaltă este o aplicație de control care confirmă protecția Covid pe baza rezultatelor testelor  pentru coronavirus, efectuate în ultimele 14 zile și a vaccinărilor.

Pașaportul Covid va conține date care se află deja în sistemul EESZT.

Ungaria este printre primele țări în ceea ce privește nivelul de aplicare a acestor documente. Odată finalizată testarea sistemului, acesta va fi disponibil pentru toți cetățenii maghiari.

Cererea identifică cetățeanul prin numărul său de asigurări sociale. El furnizează certificatul necesar de protecție împotriva COVID-19, verificând rezultatele testelor pentru coronavirus și istoricul vaccinurilor, alte dosare medicale relevante.

Rezultatele vor fi afișate ca un cod QR care conține un cod de timp și o semnătură electronică. Oamenii vor putea folosi acest așa-numit pașaport Covid nu numai în Ungaria, ci și în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *