Un fost șef ANAF îl acuză pe Cîțu de „impostură”

Fost șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Ștefan-Diaconu lansează un atac dur la adresa premierului Florin Cîțu, în contextul în care Guvernul întârzie cu proiectul de Buget pe 2021.

Ștefan-Diaconu îl acuză pe Cîțu de „impostură” și îi transmite că „tăierea cheltuielilor și limitarea lor la resursele bugetare existente o poate face orice ageamiu”.

„Artizanul dezastrului bugetar Vasile Florin Citu, pozând in reformator, justifică întârzierea depunerii in Parlament a proiectului de buget pe 2021 emitand truisme: “E mai complicat să reduci cheltuieli, e mai ușor sa le crești”

Nu, domnu’ premier! Cel mai complicat este să reușești să crești veniturile bugetare prin așezarea echitabila a poverii fiscale și prin combaterea evaziunii fiscale.

Taierea cheltuielilor și limitarea lor la resursele bugetare existente o poate face orice ageamiu. Sau se poate imprumuta ca prostu’ dacă nu îi ajung banii…

PS: Observ că unii dintre votanții fanatici ai PNL, lipsiți de cultură economică, tot nu înțeleg cum a măsluit Cîțu deficitul ca să rămână sub 10% și fac comparații stupide cu deficitele altor țări. Mai ales nu vor sa inteleaga ca, în acord cu datele Guvernului, Comisia Europeană a confirmat că cheltuielile cauzate de epidemie sunt „responsabile” pentru doar 1,4 pp din total deficit. Voi reveni cu texte până când vor înțelege care este deosebirea dintre un deficit structural și unul conjunctural și că sunt apărătorii unui impostor.”, este mesajul lui Gelu Ștefan-Diaconu.

Sursa:Bugetul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *