SEFA DIICOT, INGROPATA DE SOT – Giorgiana Hosu nu a mai asteptat sa fie revocata din functie de Klaus Iohannis. Hosu a demisionat de la conducerea DIICOT dupa ce sotul sau Dan Hosu a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare. Inainte de demisie, Giorgiana Hosu s-a vazut cu ministrul Justitiei Catalin Predoiu: “Demisia a fost motivata de preocuparea de a proteja credibilitatea institutiei”. Interimatul la conducerea DIICOT va fi asigurat de adjuncta Oana Daniela Patu

Sefa DIICOT Giorgiana Hosu (foto alaturi de generalul SRI Florian Coldea) nu a mai asteptat sa fie revocata din functie de presedintele Klaus Iohannis. Hosu si-a dat demisia joi seara, 24 septembrie 2020, ca urmare a condamnarii sotului sau Dan Hosu la 3 ani inchisoare cu suspendare pentru pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.


Gestul vine in contextul in care presedintele Klaus Iohannis a lasat sa se inteleaga in conferinta de presa de miercuri, 23 septembrie 2020, ca o va da afara pe Giorgiana Hosu daca sotul acesteia va fi condamnat. Asta desi vorbim despre o pedeapsa in prima instanta, existand posibilitatea ca Dan Hosu sa fie achitat pe linie in apel.

Demisia Giorgianei Hosu a avut loc dupa o intalnire cu ministrul Justitiei Catalin Predoiu. De altfel, plecarea Giorgianei Hosu de la DIICOT a fost anuntata printr-un comunicat de presa al Ministerului Justitiei. Interimatul la conducerea DIICOT va fi asigurat de adjuncta parchetului, procuroarea Oana Daniela Patu.

Prezentam comunicatul Ministerului Justitiei:

“Ministrul Justitiei a avut astazi o intrevedere cu doamna Elena Giorgiana Hosu, Procuror Sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si doamna Oana Daniela Pâtu, Procurorul sef Adjunct al Directiei.

In cadrul intrevederii, Ministrul Justitiei a fost informat de doamna Elena Giorgiana Hosu de decizia sa de a demisiona din functia de Procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, precum si despre faptul ca decizia a fost deindata inaintata de dna Procuror sef al Directiei catre CSM Sectia pentru Procurori.

Demisia procurorului sef DIICOT a fost motivata de preocuparea de a proteja credibilitatea institutiei si a avut la baza un context cu care nu a avut vreo legatura si din cauze care nu ii sunt imputabile.

Conducerea DIICOT va fi asigurata in continuare de catre Procurorul sef Adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâtu, in conformitate cu prevederile legale.

Ministrul Justitiei va sustine in continuare activitatea DIICOT, in limita competentelor sale, solicitând tuturor procurorilor sa isi continue fara oprire sau rezerve activitatile profesionale din cadrul dosarelor pe care le instrumenteaza.

Activitatea DIICOT este de o importanta cruciala in combaterea criminalitatii. Ministrul Justitiei isi exprima increderea in procurorii DIICOT ca vor continua cu rezultate palpabile nobila misiune pe care si-au asumat-o”.

sursa:m.luju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *