Se cere demisia Ministrului Sănătății! Acuze grave la adresa lui Nelu Tătaru după tragedia de la Neamț: A mințit!

Bărbatul face parte dintr-un grup de supraviețuitori care au inițiat și negociat cu trei miniștri ai sănătății o modalitate ușurată pentru transportul marilor arși în afară țării. Mihai Grecea îl acuză pe Nelu Tătaru că a mințit cu bună-știință.

A fost desconspirată prima minciună după incendiul de la Piatra Neamț. Un supraviețuitor de la Colectiv, care a devenit un vector al schimbărilor în sistemul medical, îl acuză pe Nelu Tătaru că a mințit în legătură cu progresul făcut de Ministerul Sănătății față de arșii din România.

Mihai Grecea a stat în comă săptămâni întregi după incendiul de la Colectiv și acum a ales să se implice în diverse proiecte care au conexiuni cu mediul sanitar din România.

Ministerul Sănătății doar s-a lăudat

Bărbatul face parte dintr-un grup de supraviețuitori care au inițiat și negociat cu trei miniștri ai sănătății o modalitate ușurată pentru transportul marilor arși în afară țării, scrie evz.ro.

El spune că, deși Ministerul Sănătății s-a lăudat că a ajutat transferul marilor arși pe 30 octombrie, nimic nu este încă semnat.

În consecință, supraviețuitorul de la Colectiv îi cere demisia lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății:

”Ați mințit publicul pe data de 30 octombrie în acest an. Ați spus că s-a ușurat transferarea în străinătate a pacienților cu arsuri, că ați semnat ordinul de ministru pe care grupul nostru de supraviețuitori de la Colectiv l-a inițiat și negociat cu trei Miniștri ai Sănătății, și pe care l-ați avut în transparență în feb-martie 2020. Nu l-ați semnat”, a scris Mihai Grecea pe Facebook.

”Trebuie să vă dați demisia!”

Mihai Grecea se referă la o declarație din 30 octombrie 2020, în care Nelu Tătaru a scris un mesaj la 5 ani de la Colectiv, aflat pe site-ul Ministerului Sănătății.

”După 5 ani, lucrurile pentru tratarea “marelui ars” în sistemul sanitar s-au schimbat, dar mult prea lent. S-a modificat legislația pentru reducerea și optimizarea timpilor de transfer în străinătate al persoanelor cu arsuri grave pentru care nu se găseşte loc în unităţile sanitare din ţară și au fost trimiși la specializare medici și cadre medicale în clinici din afara țării”, se arăta în comunicat.

”Domnule Ministru Nelu Tătaru, trebuie să vă dați demisia! Transferarea pacienților cu arsuri e tot în pixul ministrului și al secretarilor de stat. Și tot la cheremul încă neanchetatului Raed Arafat.

Domnule ministru, dacă v-ați fi făcut treaba, în seara asta nu trebuia să plecați la Piatra Neamț ca să rezolvați lucrurile. Trebuia să fi avut acel mecanism în stare de funcționare, implementat și exersat”, a acuzat Grecea.

Nelu Tătaru, întrebat dacă se simte vinovat pentru tragedia de la Neamț

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, întrebat sâmbătă seara la Leţcani, dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, că „pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”. Chestionat dacă spitalul avea autorizaţie ISU, Tătaru a spus că nu este vorba dacă avea sau nu autorizaţie şi a explicat că rămâne de văzut dacă a fost evaluat spaţiul şi dotarea în momentul în care a fost luată decizia să treacă funcţionarea unor secţii de la etajul 3 la etajul 2.

„Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a afirmat Nelu Tătaru, chestionat sâmbătă la spitalul mobil de la  Leţcani dacă se simte vinovat pentru situaţia de la Neamţ.

Întrebat ce va face ca să nu mai fim într-o astfel de situaţie, ministrul Sănătăţii a răspuns: „Începând nu neapărat de mâine, începând, dacă îmi puteţi permite, de ieri ca să zicem aşa. Tot ce înseamnă reevaluarea managementului, tot ce înseamnă reevaluare capacitate de tratament a unităţilor sanitare, tot ce înseamnă coordonare de către minister a situaţie”.

El a adăugat că nu ştie dacă soluţia este de a da afară managerii de spitale.

„Coordonarea activităţii medicale trebuie să fie cea care reflectă şi situaţia de la fapt”, a mai spus Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *