România, unică în lume: Se insistă ca elevii să facă sport cu mască pe faţă, deşi OMS dezaprobă asta

Adevarul.ro: În luna iulie a anului trecut, medicul Andreea Moldovan a propus ca în Liga I să se joace fotbal cu mască pe faţă. Propunerea sa a stârnit doar zâmbete amare. Acum, Andreea Moldovan a ajuns secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, for care insistă pentru o altă anomalie.

Pandemia de coronavirus a născut, în ultimul an, şi alta, cea de prostie! În numele combaterii COVID-19, s-au luat atât de multe decizii ridicole, precum dezinfectarea străzilor sau oprirea aparatelor de aer condiţionat, încât despre ele se poate publica, la un moment dat, o carte de succes.

Acum, când şcolile din România s-au redeschis de trei săptămâni, a apărut o altă dezbatere aprinsă: să folosească elevii măşti în timpul orelor de sport sau nu? Şi, deocamdată, România a luat o decizie unică în lume, în acest sens, după cum a dezvăluit ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie la Digi 24.

„Practic, nu sunt state europene care să oblige la purtarea măştii pe parcursul orelor de sport. La noi însă, la orele de sport, conform prevederilor Ordinului comun ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii, purtarea măştii e obligatorie, indiferent de condiţii. Am trimis, azi (n.r. – luni), Ministerului Sănătăţii analiza primită de la Bruxelles, analiza Comisiei Europene, din care reiese procedura fiecărui stat membru. Sunt convins că cu acest nou argument… Am adresat rugămintea de a reanaliza situaţia din această perspectivă şi sunt încrezător că se va ajunge curând la un numitor comun“, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: „Nu purtaţi mască, în timpul exerciţiilor în aer liber“

Faptul că, în România, Ministerul Sănătăţii insistă ca elevii să folosească masca la orele de sport arată că oamenii din această instituţie nu ţin cont nici măcar de ce zice Organizaţia Mondială a Sănătăţii! (Citeste mai mult: adev.ro/qpblvc)

Daniel Roxin:Singurele situații în care Sistemul medical din România încalcă dispozițiile OMS sunt acelea în care pot face lucrurile și mai rele decât sunt sau decât recomandă agentura Corporațiilor Farmaceutice!!!

Dar pun pariu că nu veți găsi vreo situație în care OMS-ul recomandă vreo restricție, iar cei din gașca lui Arafat, Streinu-Cercel, Rafila sau Vlad Voiculescu o ignoră sau aplică o variantă mai blândă decât cea recomandată.

Pentru că, dacă este ca cineva să fie mai catolic decât Papa, atunci sistemul ticăloșit din România se întrece pe sine!

1 thought on “România, unică în lume: Se insistă ca elevii să facă sport cu mască pe faţă, deşi OMS dezaprobă asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *