Restricțiile și măsurile sanitare împotriva Covid-19 au fost și sunt „total ineficiente”, susțin dr. Didier Raoult, prof. John Ioannidis

„Restricțiile adoptate pentru a combate epidemia au avut probabil un rol benefic în dispariția infecțiilor respiratorii și digestive, dar nu au avut niciun efect pentru Covid”, spune prof. dr. Didier Raoult în videoclipul săptămânal publicat de Institutul IHU Méditerranée.

Profesorul a ajuns la această concluzie citând „cel mai bun epidemiolog din lume”, profesorul John Ioannidis de la Universitatea Stanford, „care a ținut o prelegere în care susținea că măsurile sociale sunt fie inutile, fie înrăutățesc lucrurile”. Conferința profesorului american John Ioannidis poate fi urmărită mai jos, preluată de pe canalul Youtube al IHU.

Drept urmare, „toate măsurile pe care le-am luat până acum pentru a controla Covid sunt total ineficiente”, concluzionează dr. Raoult.

O paralelă cu SARS?

Făcând o paralelă cu răspândirea Sindromului Respirator Acut Sever (SARS), un coronavirus care a apărut în China în 2002, specialistul în boli infecțioase a respins ideea că virusul a fost transmis doar prin „contact direct, care ar fi putut fi evitat destul de ușor”. Profesorul Raoult menționează un studiu chinez din 2014, în care cercetătorii au făcut o ancheta minuțioasă pentru a explica răspandirea SARS în 2002, într-un hotel din Hong Kong.

Concluzia acestui studiu a fost că răspândirea aeriană privind cel mai mare focar comunitar de SARS din 2003 s-a extins de fapt dincolo de hotelul unde fusese detectat și a afectat clădirile rezidențiale aflate la mai mult de 200 m de sursă.

Depistarea unor astfel de transmisii pe distanțe lungi, prin aer, poate explica de ce „măsurile noastre sunt în realitate degeaba”, continuă el. Niciun mijloc de protecție nu poate garanta o distanță de 200 de metri, concluzionează directorul general al IHU Méditerranée Infection.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *