Rafila a trădat Pfizer pentru AstraZeneca deși de la Pfizer a primit 114.890 lei iar de la AstraZeneca doar 81.053 lei în 2019

Medicul Alexandru Rafila ar opta pentru serul produs de AstraZeneca, despre care afirmă că este „suficient pentru o persoană care a trecut deja prin boală”. Citat de SmartRadio, el a spus că, deși nu se încadrează în categoria de vârstă pentru care vaccinul este recomandat în prezent în România (sub 55 de ani), „acest lucru se poate schimba până în martie, atunci când mă voi vaccina eu”.

Înainte de a intra în temă, reamintim despre vaccinul AstraZeneca următoarele:numeroase-efecte-adverse-la-vaccinul-astrazeneca-aparute-in-franta

Asociația Societatea Română de Microbiologie condusă de Alexandru Rafila a primit de-a lungul anilor de la marile companii farmaceutice mondiale, inclusiv (sau mai ales) Pfizer și AstraZeneca, milioane de lei, sub formă de sponsorizări. La fel ca foarte mulți medici din România.

Se ridică o întrebare de etică profesională: este normal să primești, oficial, sute de mii de lei (zeci sau sute de mii de euro) de la o companie și apoi să recomanzi produsele acelei companii?

De ce la medici e permisă această formă de mită pe față și la militari, de exemplu, nu? Industria farmaceutică și cea de armament sunt două industrii perfect compatibile, nr.1 și nr. 2 la nivel mondial. Dacă Șeful Statului Major al Armatei ar primi o sponsorizare de la binecunoscuta și onesta firmă Kalașnikov, să spunem, plus o excursie decontată integral în Udmurția, la care se adaugă și o remunerație consistentă pentru o „prelegere științifică” – așa cum se întâmplă chiar în acest moment cu mii de medici din România – după care ar recomanda public înzestrarea Armatei Române cu cele mai noi modele de Kalașnikov – sigure, eficiente și fără mari efecte adverse, dacă nu te împuști singur cu ele – cum s-ar numi chestiunea? S-ar sesiza DNA, cumva? Noi credem că da.

Repetăm întrebarea pe care ne-a propunem să o transformăm într-o dezbatere publică, cu participarea unor medici și colegi jurnaliști cât și, de ce nu?, a unor procurori: De ce medicilor le este permis ceea ce nu le este permis militarilor, politicienilor etc?

Astfel, numai în 2019, după cum stă dovadă captura noastră de decoment din imagine, Alexandru Rafila a primit de la firma AstraZeneca 81.053.35 lei, sub titlul de poveste „SPONSORIZARE MIJLOACE FINANCIARE” iar de la Pfizer suma de 114.890, ca DONAȚIE, respectiv „SPONSORIZARE MIJLOACE FINANCIARE”. Astăzi, Rafilă recomandă la tot poporul injectarea cu produsele celor două companii.

Vedetele campaniei de vaccinare în masă, medicii Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel au încasat de la compania Pfizer – co-producătoarea vaccinului Pfizer/BioNTech – Comirnaty, injectat în masă în România – sute de mii de lei în ultimii ani, conform documentelor disponibile pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentelor și consultate de ActiveNews.

Cazul, am considerat noi, cititând LEGEA ANI, încalcă deontologia profesională și îi aruncă în incompatibilitate ca promovatori ai vaccinurilor realizate chiar de cei care i-au plătit. Colegiul Medicilor și Agenția Națională de Integritate ar fi trebuit să se autosesizeze automat. Dacă cei doi au militat în sferele înalte ale comandamentului anti-Covid și pentru cumpărarea vaccinurilor de la firma Pfizer și AstraZeneca, cazul trebuie să intre și în atenția DNA, scrie activenews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *