Raed Arafat, a declarat că imunitatea după vaccinare durează aproximativ 8 luni

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a transmis că imunitatea, după vaccinare, durează până la opt luni.

Nimeni nu poate să vină să spună cu certitudine că imunitatea durează 3 ani pentru că vaccinul nu există de trei ani”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Întrebat cât durează imunitatea, după vaccinare, Raed Arafat a explicat că deocamdată se cunoaşte că 6-8 luni.”Persoanele care au fost testate şi au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, cu cât trece timpul mai mult, şi se pare că imunitatea este valabilă şi acuma, înseamnă că timpul se prelungeşte.Deci în acest moment în 6-8 luni deja s-au făcut teste pe cei care au fost vaccinaţi şi nimeni nu a venit să spună ”atenţie că a scăzut” şi cu cât timpul trece şi testele demonstrează că anticorpii sunt prezenţi, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment asta putem zice. Nimeni nu poate să vină să spună cu certitudine imunitatea durează 3 ani pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni. Din ce am înţeles urmează să fie testaţi periodic timp de doi ani cel puţin”, a mai declarat Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *