Profesor de la Johns Hopkins: „COVID-19 nu a crescut numărul de decese. Morții de inimă au fost trecuți la COVID”

„Datele de la CDC demonstrează că persoanele vârstnice nu mor într-o proporție mai mare decât în mod normal. Am găsit și dovada că cifrele deceselor de COVID sunt înșelătoare.”

Comparația cifrelor din 2020 cu perioada corespunzătoare a lui 2018 arată că în 2020 „în locul unei drastice creșteri pentru toate cauzele, s-a înregistrat o descreștere semnificativă a deceselor provocate de bolile de inimă. Încă și mai surprinzător… acest declin brusc al deceselor se observă în toate celelalte cauze ale morții”.

Articolul cenzurat din buletinul JHU, citat de LifeSiteNews, afirmă că „tendința este total contrară modelului observat în toți anii anteriori”.

De asemenea, articolul remarcă și că „descreșterea totală a deceselor din alte cauze este aproape egal cu creșterea deceselor de COVID-19”

De unde, potrivit lui Briand, rezultă că „bilanțul deceselor de COVID-19 este înșelător… decesele provocate de bolile cardiace, respiratorii, și de gripă și pneumonie este posibil să fi fost categorisite ca fiind provocate de COVID-19”.

În săptămânile din aprilie, când s-a raportat cel mai mare număr de decese, creșterea deceselor de COVID reflectă aproape cu exactitate descreșterea deceselor din celelalte cauze.

Genevieve Briand încheie cu câteva concluzii: „Potrivit chiar datelor CDC, în această pandemie, decesele copiilor au fost mai numeroase decât în fiecare din cele cinci sezoane precedente de gripă”.

„Timp de trei sau patru săptămâni, când decesele de COVID-19 au fost mai numeroase decât decesele având drept cauză bolile de inimă, numărul deceselor provocate de boli de inimă, gripă și pneumonie, boli respiratorii și altele a scăzut.”

„Toate acestea conduc la concluzia că avem un număr mai mare de decese provocate de COVID-19 semnalate printre persoanele vârstnice decât printre persoanele mai tinere doar pentru că pur și simplu în fiecare zi, în mod normal, în Statele Unite, vârstnicii mor în număr mai mare decât tinerii.”

Și Briand a comentat:

„Datele nu arată că persoanele mai în vârstă mor într-o proporție mai mare din totalul numărului de decese decât în mod normal. De asemenea, am descoperit dovada că unele decese cauzate de boli de inimă, boli respiratorii cronice, gripă și pneumonie și altele, pur și simplu au fost reclasificate ca decese de COVID-19.”

Institutul American pentru Cercetări Economice a comentat afirmațiile lui Briand, susținând că „erorile de calcul privind decesele de COVID… au provocat isterie în masă și măsuri publice luate în necunoștință de cauză. Închiderea unor comunități întregi pentru a lupta cu un virus care, potrivit datelor, nu a avut nici o contribuție semnificativă la creșterea numărului total de decese, reducând capacitatea noastră de a construi o societate sănătoasă.”

„Toate acestea, spune Briand, duc la concluzia că nu există nici o dovadă că COVID-19 a provocat un plus de decese. Numărul total de decese nu este mai mare decât în mod normal. Nu am descoperit nici o dovadă contrară.”Informeaza evz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *