Președintele Braziliei critică restricțiile Covid și le cere guvernatorilor să nu se mai plângă. „Încetați cu smiorcăiala”

Președintele Jair Bolsonaro, care ignoră pandemia coronavirusului și se opune izolării, a cerut joi brazilienilor să „înceteze cu smiorcăiala” și a criticat măsurile dure luate de multe orașe pentru a face față epidemiei.

„Destul cu aceste povești (…) veți plânge… până când?”, a spus liderul brazilian cu ocazia inaugurării unei secțiuni de cale ferată în statul Goais. Bolsonaro a întrebat „unde va ajunge Brazilia dacă oprim totul?”.

„Până când veți rămâne acasă, până când va rămâne totul închis?”, a continuat el, în contextul în care multe orașe au decretat săptămâna aceasta o stingere – limitarea programului de funcționare a restaurantelor și barurilor sau a activităților neesențiale, pentru a controla epidemia de Covid-19.

„Nimeni nu mai suportă”, a concluzionat el. De la debutul crizei, Jair Bolsonaro s-a confruntat cu guvernatorii care doreau să restricționeze activitatea, acuzându-i că subminează economia.

Sursa: Le Figaro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *