Poliția Română urmărește contravenienții de pe Facebook.Un tânăr a avut o surpriză neplăcută în ajunul zilei de Sf. Nicolae: poliția i-a bătut la ușă și l-a amendat cu 4500 lei.

Tânărul a greșit grav, în opinia Poliției Române: a făcut propagandă pe Facebook. Andrei Boceanu nu făcuse altceva decât să îndemne alegătorii să participe la vot pentru îndepărtarea de la guvernare a unui partid politic.

Andrei Boceanu a povestit întâmplarea pe Facebook.

„Nu am fost sancționat niciodată de Facebook pentru postările mele și nu am avut vreodată contul blocat sau suspendat.Dar în urmă cu o oră mi-a bătut poliția la ușă, cu un cadou de Moș Nicolae: amendă pentru propagandă.Contravenția constatată a fost următoarea:”Susnumitul a continuat propaganda electorală după încheierea acesteia, respectiv a săvârșit această abatere prin postarea în mediul on-line pe rețeaua de socializare Facebook a unui mesaj prin care îndeamnă alegătorii să participe la procesul de votare pentru îndepărtarea de la guvernare a unui partid politic.

M-au întrebat dacă am obiecțiuni. Am scris: „Nu aveam cunoștință că postarea unui mesaj cu conținut politic poate fi considerată contravenție.”I-am întrebat pe domnii polițiști (au fost prezenți patru) dacă reprezintă contravenție postarea unui mesaj prin care să vă povestesc pățania din seara aceasta și să solicit sfaturi privind calea de urmat. Mi-au spus că nu, așa că sper să nu-mi mai bată iar la ușă. Doamne ferește să devin recidivist…

PS: Am uitat să spun că domnii polițiști au fost drăguți și mi-au dat amenda minimă: 4500 lei…PPS: În comentarii am atașat și documentul (cu eliminarea datelor personale), ca să nu credeți că fac glume de genul acesta…”, a scris Andrei Boceanu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *