Poate gândirea, intenția și emoția să influențeze lumea fizică?

Mulți oameni cred că pot, dar modelele științifice pentru testarea și cuantificarea acestei idei sunt adesea puține. Fizica clasică a fost foarte reușită în înțelegerea naturii fizice a universului, dar această concepție mondială presupune că realitatea este limitată la materie. Acest lucru plasează fizica clasică ca fiind nepotrivită pentru măsurarea sau cuantificarea fenomenelor non-fizice. Acest lucru a dus la o mișcare spre știința post-materială. Dacă experimentați în viață deseori intuiția și alte fenomene non-fizice, veți fi încântați să aflați că știința începe să valideze acest domeniu. Veți fi inspirați să explorați căile cuantice prin care sunteți în legătură cu întregul univers.

Practicile spirituale precum meditația, qigong-ul și yoga au fost considerate forme ale științei cu mult înainte ca Newton să inspire fizica clasică. Fizica cuantică flirtează cu tărâmuri ale “misterelor” care erau în mod traditional rezervate misticilor. Nu este nevoie să fim doar observatori, deoarece există câteva proiecte de cercetare foarte interesante care se întâmplă în interstițiile(DEX: spațiile goale) dintre știință și spiritualitate pe care le vom explora mai jos. Astăzi avem o oportunitate fără precedent de a participa la acest proces istoric care integrează fizica, conștiința și meditația grupului.

De ce Știința Post – Materialistă?

Fizica clasică Newtoniană se concentrează în primul rând asupra lumii materiale, și totuși studiile despre conștiință sunt avangarda cercetării științifice. Lumea științifică necesită o nouă paradigmă care să permită acceptarea în ecuația realității a minții, a conștiinței și a fenomenelor non-materiale, găsind în același timp mijloace adecvate pentru a le studia și cuantifica. Un grup de lideri de oameni de știință respectați s-au reunit și au prezentat un Manifest pentru Știința Post-Materialistă ca o soluție la limitările fizicii clasice. Ca și în cazul oricărui alt domeniu de cercetare, acesta nu este fără controversă și este supărător pentru unii membri ai status quo-ului științific.

“Progrese majore în știință – revoluții, chiar – și urmează colapsul paradigmelor depășite, a căror răsturnare este forțată de acumularea de dovezi empirice care încalcă paradigma “. -Dave Pruett, fost cercetător al NASA; Emerit Profesor de matematică, Universitatea James Madison

Cum știința a ajuns în pragul spiritualității

Primele ecouri ale necesității unei noi paradigme care abordează realitatea non-fizică au venit de la Einstein la începutul anilor 1930. În cercetările sale, el a observat ceva atât de bizar, încât abia putea să creadă ceea ce vede. El a numit-o “acțiunea înfricoșătoare la distanță”, care mai târziu s-a tranformat în două dintre conceptele principale studiate în științele cuantice ale informațiilor, cunoscute sub denumirea de entanglement(confuzie) și non-localizare. Încadrarea apare atunci când două particule sunt atât de adânc legate (printr-un câmp cuantic) încât o particulă poate instantaneu (adică mai rapid decât viteza luminii!) să o influențeze pe cealaltă, chiar și la distanțe mari, non-locale. Aceasta înseamnă că distanța fizică dintre particule este irelevantă, deci, un salt cuantic în ideile noastre despre ceea ce este posibil.

“Trecerea de la știința materialistă la știința post-materialistă poate avea o importanță vitală pentru evoluția civilizației umane. Poate fi chiar mai important decât trecerea de la geocentrism la heliocentrism. “- Un Manifest pentru Știința Post-Materialistă

Deși acest fenomen nu este pe deplin înțeles, este acceptat în mecanica cuantică. Poate că ați experimentat un moment în care v-ați gândit la întâmplare la o persoană iubită cu care de mult timp nu ați mai luat legătura, apoi telefonul sună și îl ridicați pentru a auzi vocea. Aceste tipuri de “sincronicități” se întâmplă adesea pentru mulți oameni, și totuși poate fi dificil să se dovedească exact de ce și cum se întâmplă. Fizica cuantică este la începutul studierii fenomenului care a fost numit de obicei coincidență… până acum.

“Fără lumea spirituală lumea materială este o enigmă descurajantă” – Joseph Joubert

Cercetările Științifice se întâlnesc cu Meditația, cu Intenția Umană și cu Conștiința

Bill Tiller, membru al Academiei Americane pentru Promovarea Științei și Emerit al Președintelui Departamentului de Științe ale Materialelor din cadrul Universității Stanford, a petrecut 34 de ani în mediul academic după 9 ani în calitate de fizician consultant în Westinghouse Research Laboratories. A publicat peste 250 de lucrări științifice convenționale, 3 cărți și mai multe brevete. Ca om de știință renumit, el este, de asemenea, un avocat puternic pentru meditație, știință non-fizică și spiritualitate. El a inventat termenul de Știință Psiho-Energetică pentru a descrie lucrarea sa care combină conștiința și știința.

“În ultimii patru sute de ani, o presupunere necondiționată a științei este că intenția umană nu poate afecta ceea ce noi numim” realitate fizică “. Cercetarea noastră experimentală din ultimul deceniu arată că, pentru lumea de astăzi și în condițiile potrivite, această ipoteză nu mai este corectă. Noi, oamenii, suntem mult mai mult decât credem noi și știința psiho-energetică continuă să extindă dovada acesteia. “- Dr. Bill Tiller

Tiller este convins că intenția poate influența substanțele fizice și a dezvoltat o tehnologie cristalină-siliconică care captează și stochează o intenție a unui grup de meditatori. Această intenție energetică rezonează la o frecvență care poate fi înregistrată sau difuzată pentru a obține un efect desemnat la oameni. Cercetarea timpurie cu această tehnologie în laboratorul său de la Stanford, precum și laboratoarele din Londra și Berlin, indică capacitatea intenției umane îndreptate spre creșterea sau scăderea pH-ului apei cu 1 punct, creșterea larvelor cu o rată de creștere cu 30% mai mare și uciderea bacteriilor cu o rată de 30% mai mare. Aceasta implică un fel de conexiune non-fizică, non-locală între intenție și aceste substanțe fizice.

Adresându-ne scepticismului

Ca și în orice alt domeniu de studiu, vor exista succese și eșecuri. Oamenii de știinta sunt vulnerabili la punctele slabe pe care le experimentăm cu toții. Negarea faptelor, părtinirea confirmării, rezistența la idei noi etc., sunt aspecte pe care oamenii de știință din vechea și paradigma emergentă vor trebui să le abordeze. Cercetarea viguroasă poate fi costisitoare și finanțarea poate fi greu de găsit pentru teorii care sunt neconvenționale.

Deci, da, vor exista sceptici și vor exista și noi descoperiri care vor răsturna credințele pe termen lung despre oameni, despre univers și despre ceea ce este posibil. Așa cum Einstein a fost încurcat și sceptic față de propriile observații, suntem cu toții responsabili să ne confruntăm cu noțiunile noastre preconcepute și răsturnate de acest domeniu emergent al științei non-materiale.

Mă pot implica?

Da, poti! Cel mai bun lucru despre cercetarea conștiinței la scară globală este că aceasta necesită participarea multor oameni. Deoarece ne confruntăm cu provocări fără precedent cum ar fi instabilitate climatică, războaie și disparități economice, nu a existat niciodată un timp mai puternic pe planetă pentru ca oamenii să poată accesa colectiv tărâmurile mai înalte ale potențialului uman. Suntem pregătiți pentru o schimbare cuantică și avem nevoie de ea.

Institutul Merraki a colaborat cu Bill Tiller și efectuează cercetări științifice viguroase într-un alt experiment global participativ. Merraki este un cuvânt grecesc care înseamnă “Să faci ceva cu sufletul, creativitatea sau dragostea” și este încurajotor să vezi că această etică este esențială pentru un proiect de cercetare științifică. Dacă sunteți interesat să participați la noua tehnologie captivantă a companiei Tiller, care folosește siliciu cristalin pentru a stoca și a emite o transmisie de energie a intenției, puteți afla mai multe sau puteți să vă implicați aici.

Ce importanță are dragostea?

Noi toți existăm într-un câmp mai larg de energie, un câmp cuantic. Poate că dragostea, intenția și emoția sunt legate în acest domeniu misterios? Avem capacitatea de a accesa diferite stări interne ale conștiinței prin meditație și atenție, putem schimba relațiile noastre sociale și, eventual, putem schimba lucrurile la scară globală. Acest proces începe în interior, se aprofundează cu practica personală și este sărbătorit în comunitatea mai largă care se angajează în aceste practici antice.

S-ar putea in sfârșit să vedem validarea științifică pentru tărâmurile nevăzute pe care multi dintre noi le simt intuitiv. Sperăm că vom începe, de asemenea, să experimentăm schimbări cuantice în lumea din jurul nostru, pe măsură ce aprofundăm înțelegerea noastră. Nu suntem singuri, iar granițele în care începem sau ne terminăm ca ființe fizice, emoționale și electrice sunt în mod constant redefinite de știință. Conștiința unității poate fi o lege științifică care așteaptă să fie descoperită …

sursa:putereaintentiei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *