Pfizer şi Moderna: Eficacitatea vaccinurilor este între 19 şi 29 %.

Dezvăluirile le face profesorul Peter Doshi care a analizat datele cererii de aprobare din partea celor două firme farmaceutice Pfizer şi Modernapotrivit British Medical Journal

Profesorul a descoperit că eficacitatea lor este mult sub datele publicate. Acesta se ocupă de cercetări privind serviciile sanitare farmaceutice. Încă din 26 noiembrie într-un articol semnat tot de el, şi-a pus unele întrebări aspra eficacităţii vaccinului.

Cu datele celor două vacinuri în mână, Doshi a putut constata diferenţe care modificau substanţial ceea ce până acum era spus de toată comunitatea ştiinţifică.

Atât British Medical Journal cât şi Lancet, au criticat puternic vaccinurile

„Lipseşte o trasparenţă asupra datelor. Nu s-a studiat suficient bătrânii, persoane imunodepresive şi copii, pentru a înţelege efectele pe o perioadă medie-lungă„.

„Am ridicat întrebări despre rezultatele experimentărilor privind vaccinurile pentru Covid-19 ale Pfizer şi Moderna. Fiindcă tot ceea ce se ştia erau protocoale de studiu şi câteva comunicate de presă”, declarase profesorul.

După 5 săptămâni de la primul articol, tot Doshi a avut posibilitatea de a viziona mai mult de 400 de pagini de date prezente la Food and Drug Administration (FDA).

Totul se întâmpla înainte de autorizarea de urgenţă şi după ce a făcut analiza, a scris câteva consideraţii importante în secţiunea Opinii, tot a British Medical Journal.

„Este compromisă eficacitatea vaccinurilor fiindcă acestea sunt făcute pe pacienţi <suspecţi de Covid> şi asupra Covid-asimptomaticilor neconfirmaţi”. Acest lucru l-a dus să evalueze o eficacitate mult mai mică decât cea proclamată.

Pfizer şi Moderna au „Eficacitate mult sub 50% necesară pentru autorizarea fixată de autoritatatea de reglementare

Aceasta, deci, n-ar fi de 95%, ci mult, mult mai mică, între 19% şi 29%.

Procentele respective au fost obținute cu următorul calcul: 19%=1-(8+1594) / (162+1816); 29%=1-(8+1594-409) / (162 + 1816-287).


„Am ignorat numitorii fiindcă sunt similitudini între grupuri”, scrie profesorul pentru a clarifica cum au fost calculate procentele.

Dacă ar fi fost prezentate și analizate aceste date, deci, n-ar mai fi existat autorizarea din partea autorităților competente.

„Chiar și după ce au fost excluse cazurile care au fost verificate la 7 zile de la vaccinare (409 Pfizer și 287 pe placebo), care ar fi trebuit să includă cea mai mare parte a simptomelor datorate eficacității pe termen scurt. Aceasta rămâne joasă și ajunge la 29%.
Unicele date de încredere, spune Dashi, potriivit Il Giornale, pentru a înțelege capacitatea reală a acestor vaccinuri, sunt cazurile de spitalizare, a pacienților aflați la terapie intensivă și a deceselor.

Sursa: EVZ.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *