O femeie din județul Olt,a făcut șoc anafilactic după vaccinarea cu AstraZeneca

Femeia, în vârstă de 46 de ani, s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin AstraZeneca la un centru din Olt. La aproximativ 10 minute după vaccinare, a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic.

Conform CNCAV, femeia nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice. Acesteia i-a fost acordat primul ajutor în centrul de vaccinare, starea ei îmbunătățindu-se. A fost ulterior transferată la spital, pentru îngrijiri medicale. Pentru moment, deși starea ei este bună, femeia va rămâne sub supraveghere medicală.

”Pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice. Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din municipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare”, arată comunicatul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *