O altfel de nutriție

Trăim în era bolilor metabolice, carențelor, a obezității, a malformațiilor, a stresului și a tot felul de disfuncționalități și alegem în fiecare clipă să ne uităm în direcția incorectă pentru soluții.

Sunt secole la rând în care oamenii au trăit și au perpetuat paradigma LIPSURILOR și a FRICII, iar noi azi, cu atâta tehnologie avansată, cu atâta informație și cunoaștere, nu facem decât să perpetuăm la rândul nostru același tip de trai –  în prizonierat mental. 

Trăim în lumea CONSUMATORISMULUI. Suntem captivi cumpărăturilor: de alimente, de haine, de cosmetice, de device-uri, de echipamente electro-casnice, etc. Continuu cumpărăm, consumăm, aruncăm și iar cumpărăm.

Am uitat de SIMPLITATE. Am uitat de timpurile când  ne cultivam semințele, ne lucram pământul, ne culegeam roadele și le consumam în conexiune cu ele. Am uitat de veșmintele menite să protejeze corpul și nu să etaleze un pom de crăciun încărcat cu accesorii de prost gust. Hainele naturale, lucrate manual sau la mașină, croite, cusute, împletite sau croșetate reprezintă acum un trend pe bani mulți.

Ne-am îndepărtat enorm de mult de la natura noastră adevărată, de la cine suntem noi ca ființe și ce potențial lăuntric zace în noi.

Preferăm să ne vindem creativitatea, nașterea, sănătatea și să predăm proprii hățuri în mâinile specialiștilor: medicilor, farmaciștilor, industriilor (alimentară, sanitar-medicală, farmaceutică).

Nutriția din zilele noastre sau mersul la consultații nutriționale standard nu reflectă decât gradul nostru ridicat de înstrăinare față de propriul corp. Am uitat ce, când, cum, cât și unde să mâncăm. Considerăm că avem nevoie de specialiști pentru ghidare, pentru că noi nu mai avem timp să ne responsabilizăm și să ne preocupăm de vehiculul sufletului nostru pe acest pământ – corpul. Și astfel ajungem să aplicăm diverse scheme de diete, cu diferite alimente în cele mai bizare combinații, consumate în momente specificate ale zilei, întocmite de o persoană care nu ne cunoaște cu adevărat nevoile și ritmul corpului.

A-ți asculta corpul a devenit o artă actualmente. Ne-am îndepărtat atât de mult de la cerințele REALE ale organismului nostru, încât alimentația riscă să devină factorul numărul 1 în apariția bolilor metabolice.

Iar boala nu reprezintă decât un SEMNAL DE ALARMĂ transmițând apariția unui dezechilibru. Un dezechilibru este întotdeauna SISTEMIC, adică per tot ansamblul de celule ce ne alcătuiesc corpul. Iar acest lucru este datorită INTERCONEXIUNII existente între toate organele, țesuturile și sistemele corpului.

Medicina alopată abordează FRAGMENTAR de cele mai multe ori, atât diagnosticarea, cât și tratamentul bolii. Rezumându-se la un singur organ pentru a explica un dezechilibru care este instalat, de fapt, în întregul corp.

Alimentația – reprezintă o ZA importantă în procesul de nutriție al ființelor umane. Pe parcursul unei zile întregi cam jumătate din atenție este direcționată în jurul mâncării.

Cu toate acestea, din ce în ce mai multe persoane prezintă risc crescut sau sunt bolnave de BCV, diabet de tip 2, obezitate, supraponderalitate, glandă tiroidă, cancer etc. Acestea reprezintă bolile mileniului 3.

Peste 80% din bolile ființei umane sunt boli cauzate de o alimentație nesănătoasă.

Schimbarea are loc DOAR cu CONȘTIENTIZARE!

Iar după ce am conștientizat trebuie să ACȚIONĂM, să luăm măsuri, să începem schimbările. Pas cu pas, cu blândețe și respect pentru propriul templu-corpul nostru.

Teoria nesusținută de practică consecventå nu are nicio valoare. Va reprezenta doar încă o acumulare de informații care va îngreuna, decât să înalțe ființa!

Suntem ființe umano-divine! Suntem pe Pământ nu doar să ne satisfacem bucuria burții, să muncim într-un sistem menit să ne țină în prizonierat talentele înăscute, să ne căsătorim, să facem copii, să ieșim la pensie și să ne creștem nepoții, ci să ne desăvârșim ca ființe ÎNTREGI. Atât partea umană, cât și cea divină. Trăim într-o dimensiune liniară, orizontală intersectată, în același timp, cu cea verticală, profundă, spirituală.

Reconectându-ne cu Sinele nostru interior, vom reuși să găsim un echilibru al trilogiei: minte-trup-suflet. Dar până acolo este mult de lucrat. Și de data aceasta, munca reprezintă renunțare, și nu acumulare.

Privind retrospectiv în istorie, putem observa un pattern  foarte elocvent: de la rai – s-a trecut prin experimentarea ființei umano-divine – apoi a urmat decăderea ființei foarte mult în dimensiunea mentală și efectiv desprinderea de cea spirituală intrinsecă (timpul războaielor, a lupții ptr supraviețuire, a foametei, a durerii și a bolilor crunte) – următoarea perioadă ce a urmat reflectă rafinarea mentalului/raționalului dar tot fragmentar (saltul uriaș în domeniul tehnologic) – iar acum ne aflăm în punctul în care suntem forțați de evoluția rasei umane să integrăm atât umanul cât și spiritualul din noi.

Nu mai este timp! Nu mai putem sta cu mâinile în sân și privi la superficialitate și ignoranță.

A sosit momentul să ne asumăm inițierea schimbării.

Schimbarea are loc cu fiecare dintre noi. Începe cu tine acum, nu aștepta momentul potrivit, crează-ți acel moment.

Nu încerca să schimbi pe alții, profețându-le, fi-le un exemplu viu! Când le va sosi timpul, vor integra informația și vor începe propriul proces de transformare.

Informarea corectă este crucială!

sursa:lionmentor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *