Monica Pop îl contrazice pe Ludovic Orban, în privința vaccinului anti-Covid: ‘Nu e adevărat! În niciun caz nu o oprește’

Doctorul Monica Pop îl contrazice pe premierul Ludovic Orban și spune că vaccinul anti-Covid-19 nu oprește boala.

Potrivit Monicăi Pop, cei care se vaccinează pot face boala, dar într-o formă mai ușoară.

În primul rând știm că vaccinul nu este aprobat. Ăsta este primul lucrul. Dar vreau să subliniez altceva. Domnul prim-ministru a spus că vaccinul acesta oprește boala. Și pe bună dreptate, că nu are de unde să aibă pregătire medicală și să știe. Nu e adevărat! Orice fel de vaccin protejează parțial! În sensul că, persoana care face vaccinul, poate face boala, dar într-o formă ușoară! Dar în niciun caz nu o oprește! Asta este valabil pentru toate vaccinurile. Cine a spus că un copil care e vaccinat anti-rujeolic nu face rujeolă? Ba face, dar face o formă foarte ușoară! Lucrul ăsta este un lucru bine știut de orice medic.

Pe de altă parte, nu știm încă și aș dori, și cred că toți românii își doresc asta, să vedem un prospect! Pentru că acolo sunt puse niște lucruri! De exemplu: azi dimineață, la un post de radio, indicațiile domnului colonel Gheorghiță, care cred că a fost foarte corect și, printre altele, a spus așa, că nu se cunosc efectele în timp, pentru că nu au avut când să apară sau să nu apară”, a declarat Monica Pop, la Antena 3.

Medicul este de părere că vaccinul nu poate fi efectuat pe persoanele vulnerabile, pentru că nu există teste pe această categorie.

Acolo se anunța așa: că persoanele până la 18 ani și bolnavii cronici nu se vor vaccina pentru că nu au fost făcute testări pe aceste persoane. Foarte corect! Numai că, în țara asta, sunt 5 milioane de cronici. Deci trebuie să știm lucrurile astea. Și încă o dată vă spun, să faceți toată media public prospectul acestui vaccin ca oamenii să știe despre ce e vorba”, a mai spus Monica Pop.

„Sunt multe necunoscute! Avem colegi care sunt în această situație, s-au reinfectat! Dacă boala nu face imunitate, vaccinul face? Cum putem noi să știm, un vaccin făcut în câteva luni, dacă într-adevăr este efectiv 94%, așa cum se spune? Orice om trebuie să primească un prospect, și să știe despre ce este vorba. Dacă un pacient care și-a făcut vaccin și după un timp se trezește cu o boală care probabil nu are nicio legătură cu vaccinul, cum îl putem noi convinge că nu este efect secundar de la vaccinul acela? De asta vă spun, trebuie foarte serios informată populația și sigur că, cine dorește să îl facă, să îl facă fără doar și poate.

Și ultimul lucru pe care vreau să vi-l spun. Ce pericol este pentru un om vaccinat dacă în apropierea lui se află unul nevaccinat? Care e pericolul pentru el? Atât am avut de spus..”, a concluzionat Monica Pop.

sursa:bugetul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *