Mizele ascunse ale primarului Clotilde Armand: contracte ilegale pe atribuire directă

Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, este într-un război continuu cu firmele private care au deja contracte cu primăria. Intenția lui Clotilde Armand este aceea de a ajuta firmele prietenilor sau colegilor din USRPLUS să aibă acces la banii primăriei, așa cum s-a întâmplat în cazul gunoiului.

PS News prezintă în exclusivitate cum Clotilde Armand refuză să plătească facturile către Romprest, dar semnează contracte ilegale cu alte firme private pentru a colecta gunoiul de pe străzi.

Primul scandal provocat de Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1 din București este cel pentru salubrizare, când primarul a atacat direct firma Romprest. Primarul n-a ținut cont nici măcar de contractul care deja există, acuzând în continuare că s-ar emite „facturi nelegale”. Niciun procuror n-a anchetat presupusa ilegalitate din Sectorul 1, ceea ce demonstrează că primarul nu are dreptate.

Romprest a fost deschisă la negocieri încă de la început, acceptând să-și reducă prețurile și să primească eșalonat plata datoriile pe care le-a strâns Primăria Sector 1Clotilde Armand a precizat că „nu avem 50 de milioane în ianuarie, februarie, martie pentru Romprest”, iar în același timp, pe pagina sa socializare, mai afirmă că „există și alte firme de salubrizare pe lumea aceasta”.

Primăria Sector 1, prin Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1, a semnat, pe 22 decembrie 2020, un contract cu firma SC Blue Planet Services SRL pentru colectarea gunoiului de pe străzi, potrivit documentului aflat în posesia PS News. O cantitate de 800 m.c. de gunoi a fost ridicată de firma mai sus menționată. În loc ca Primăria să-și achite datoriile către Romprest, a plătit o altă firmă. Blue Planet este administrată de Vasiliu Robert și își are sediul în Popești-Leordeni.

Contractul dintre Primăria Sector 1 și SC Blue Planet Services SRL este ilegal, pe atribuire directă, fără transparență. Cetățenii din Sectorul 1 plătesc de două ori pentru aceleași servicii, deoarece există deja un contract exclusiv cu Romprest pentru colectarea gunoiului de pe străzile din sector. Clotilde Armand nu vrea să plătească facturile către Romprest pentru că are alte firme la partid pe care trebuie să le ajute, pe atribuire directă și fără transparență.

Contractul dintre ADP Sector 1 și SC Blue Planet Services SRL:

Clotilde Armand și apropiații săi vor să facă bani și pe de urma parcărilor din Sectorul 1. Cornel Bărbuț, apropiatul lui Clotilde Armand, le-ar fi cerut celor de la ADP1 să le comunice oamenilor să nu mai rezerve locurile de parcare mai devreme de 1 februarie 2021, ceea ce a dus la un blocaj, iar cetățenii au fost nevoiți să stea la rând câteva ore. Cornel Bărbuț nu are nicio calitate în primărie, în schimb vorbește de parcă ar conduce sectorul. Capitala României a ajuns condusă de oameni din umbră, o „primărie din umbră”, așa cum o numea chiar Clotilde Armand.

Sursa: PS News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *