Mersul regenerează creierul, ameliorează tristețea și stresul

În situațiile de stres, angoasă, tristețe sau anxietate, nu există un remediu natural mai bun decât mersul pe jos pentru a curăța mintea.

Mai multe studii afirmă că mersul în mijlocul naturii oferă frecvent beneficii mari pentru sănătatea fizică, emoțională și mentală.

Acest lucru se datorează faptului că, oferindu-vă timp pentru a vă plimba într-un cadru natural, vă îndepărtați de sursa problemei. Realizarea în acest fel pentru a ameliora durerea și a reduce nivelul de stres acumulat în corp în timp ce vă reîncărcați cu energie nouă.

În plus, actul de mers pe jos este considerat una dintre cele mai bune terapii pentru tratamentul depresiei și anxietății . De vreme ce în timpul plimbării se eliberează endorfine, adică hormonii responsabili de fericire și relaxare.

O plimbare de cel puțin zece minute în parc, pe marginea plajei sau printr-o pădure contribuie, de asemenea, la un sentiment mai mare de calm și liniște. Deoarece favorizează reducerea producției de cortizol, mai bine cunoscut sub numele de hormonul stresului.

Mersul ajută la calmarea creierului
Un grup de neurologi de la Universitatea Princeton a declarat că actul de a merge regulat poate regenera creierul. Acest lucru se datorează faptului că mersul pe jos contribuie la producția momentană a unor neurotransmițători.

Prin urmare, experții subliniază că efectele sale ar putea extinde și contribui la reducerea stresului în fața problemelor de zi cu zi.

Pentru a testa această teorie, au fost analizate două grupuri de cobai, unul inactiv și sedentar și celălalt cu activitate fizică. După mers, oamenii de știință au analizat creierul animalelor pentru a observa efectul mersului asupra lor.

Rezultatele au arătat, în grupul care a efectuat activitate fizică, activarea unor neuroni care inhibă activitatea celulelor nervoase excitate excesiv.

Ulterior, prin adăugarea stresului de mediu la animale, s-a demonstrat activarea neuronilor excitabili în hipocamp. Cu toate acestea, numai animalele care au fost motivați să meargă au reușit să facă față activării creierului menționate, datorită prezenței unor „neuroni calmanți”.

Acțiunea acestor neuroni a permis un control mai bun asupra situațiilor de intensitate emoțională. Prin reușirea de a evita efectele secundare excesive menținând în același timp nivelurile de stres sub control.

Neurologii au explicat că rezultatele sunt aplicabile oamenilor, deoarece pot explica de ce mersul pe jos ajută la uitarea grijilor. Deoarece activitatea fizică duce la activarea „neuronilor calmanți”, care inhibă și mențin stresul, anxietatea și chiar tristețea sub control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *