Medicul şef al OMS avertizeaza: nu există dovezi care să ne permită să fim încrezători că vaccinurile previn transmiterea

Un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut comentarii surprinzătoare cu privire la vaccinul COVID-19, avertizând că nu există „dovezi care să ne permită să fim încrezători că vaccinurile previn transmiterea” şi că persoanele care primesc vaccinul ar trebui să continue să poarte măşti şi să urmeze toate măsurile de distanţare socială şi cele privind călătoriile.

Comentariile au fost făcute de omul de ştiinţă şef al OMS, Soumya Swaminathan, în ceea ce pare să fi fost o conferinţă de presă virtuală ţinută luni.

Un clip al frazei controversate a început să circule pe social media, stârnind şi mai multă suspiciune cu privire la campaniile de vaccinare anti-COVID.

„Nu cred că avem nicio dovadă cu privire la vreunul dintre vaccinuri pentru a fi siguri că va împiedica oamenii să primească infecția și, prin urmare, să o răspândească”, spune omul de știință al OMS.

O privire atentă asupra cercetărilor lansate de Pfizer/BioNTech şi Moderna arată că studiile nu au testat efectiv dacă vaccinurile previn transmiterea virusului. Scopul studiilor a fost de a stabili dacă pacienţii vaccinaţi prezentau simptome COVID la o rată care era substanţial scăzută decât persoanele din grupul de control. Deşi datele ar putea sugera scăderea ratelor de transmisie, acest lucru nu este stabilit cu certitudine.

Întregul sistem occidental vaccinează milioane de oameni cu acest produs despre care nimeni nu știe nimic, nici măcar “specialiștii” OMS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *