MASCA și IZOLAREA lasă urme adânci în dezvoltarea psiho-emoțională a tinerelor generații
Printre problemele cu care se confruntă copiii în timp ce poartă mască se numără irascibilitatea, durerile de cap, dificultățile de concentrare și învățare, reticența de a merge la școală, stările de moleșeală sau oboseală.
Urmările experienței pandemice vor fi resimțite de mulți pentru tot restul vieții lor. Rata sinuciderilor, abuzarea copiilor și decesele cauzate de consumul de droguri au crescut dramatic. Rețetele prescrise pentru medicamente împotriva anxietății crescuseră până la mijlocul anului 2020 cu 31%, iar pentru antidepresive, cu până la 22%. Însă copiii, ale căror voci sunt rareori auzite, sunt cei care suferă cel mai mult.
Un studiu publicat online recent relevă efectele nocive pe care măsurile restrictive impuse de guverne în timpul pandemiei de coronavirus le-au avut asupra sănătății psihice și fizice a copiilor, precum și asupra comportamentului acestora, arată LifeSiteNews. Datele folosite în cadrul studiului au fost colectate din primul registru al Germaniei care urmărește experiența pe care o au copiii în timp ce poartă mască. În acel registru online își pot nota observațiile părinți, doctori, pedagogi și alte persoane. Până în data de 26 octombrie 2020, acesta a fost accesat de 20.353 de persoane.
Utilizând date de la 25.930 de copii, cercetătorii au descoperit informații interesante. În medie, copiii poartă mască timp de 270 de minute pe zi. 24 de probleme de sănătate au fost asociate cu purtarea măștii, iar acestea se împart în trei categorii: fizice, psihice și comportamentale. Dintre problemele pe care le întâmpină copiii în timp ce poartă mască, 68% au fost raportate în registru de părinți. Cercetătorii au ajuns la concluzia că frecvența utilizării registrului și varietatea simptomelor raportate indică importanța subiectului.
Au fost raportate următoarele simptome: irascibilitate (60%), dureri de cap (53%), dificultăți de concentrare (50%), diminuarea bucuriei (49%), reticență față de mersul la școală/grădiniță (44%), stare generală de rău (42%), dificultăți de învățare (38%) și moleșeală sau oboseală (37%). În plus față de aceste simptome îngrijorătoare, 29,7% au raportat dificultăți de respirație, 26,4%, stări de amețeală, iar 17,9%, lipsa dorinței de a face mișcare sau de a se juca. Alte câteva sute de copii au experimentat o „respirație accelerată, senzație de strânsoare în piept, slăbiciune și stări de leșin.”
Statisticile privind anxietatea sau tulburările depresive în rândul adulților au explodat din iunie 2019 până în ianuarie 2021. Potrivit unor date ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), procentul adulților care au raportat simptome de anxietate și/sau tulburări depresive era de 11% în primul trimestru al anului 2019, dar a crescut dramatic la 41,1% până în ianuarie 2021.
Datele au arătat că există o relație strânsă între sănătatea psihică și problemele comportamentale ale unui copil și sănătatea psihică a mamelor în special, precum și a ambilor părinți. Astfel, independent de propriul stres și impact asupra sănătății resimțite în urma purtării măștii și a închiderii în casă, copiii răspund negativ și la rata din ce în ce mai mare a anxietății și a depresiei manifestate de adulții din preajma lor.
Este de 10 ori mai probabil ca un copil să se sinucidă decât să moară de COVID, susține Tucker Carlson într-un monolog zguduitor
În cadrul emisiunii „Tucker Carlson Tonight” de marți spre miercuri, gazda show-ului a atras atenția asupra efectelor devastatoare pe care restricțiile pandemice le au asupra copiilor, făcând cutremurătoarea observație că, în momentul de față, „este de 10 ori mai probabil ca un copil să se sinucidă decât să moară de coronavirusul de care se presupune că ar fi protejat”. Tucker Carlson a adus ca argument rezultatele unui studiu publicat de FAIR Health, intitulat „Impactul coronavirusului asupra sănătății psihice a copiilor”, care prezintă evoluțiile din domeniul sănătății psihice a copiilor ca urmare a ordinelor guvernamentale de a sta în casă. Acesta a menționat creșterea numărului cazurilor de auto-vătămare corporală în rândul adolescenților și a celor care primesc asistență medicală în urma unei supradoze de droguri. De asemenea, Tucker Carlson a adus în discuție și tulburările de anxietate și depresive, notează LifeSiteNews.
Din ce în ce mai multe familii apelează la tratamente medicale pentru a face față învățării de la distanță
În cadrul unui sondaj, 67% dintre profesori au spus că temele predate erau „mai slab” sau „mult mai slab” făcute decât înainte ca învățarea de la distanță să devină obligatorie, iar în alt sondaj, profesorii au raportat că sentimentul de succes în activitatea de predare a scăzut de la 96,3%, pe când predau în clasă, la 73,1% în perioada predării de la distanță. În medie, aceiași profesori au raportat că doar 60% dintre elevi erau implicați în activitățile de învățare.
Fiecare din acești factori poate contribui la numărul din ce în ce mai mare de părinți care apelează la tratamente medicale pentru ADHD (deficit de atenție și hiperactivitate), afecțiune cu care sunt diagnosticați copiii lor.
Școlile nu sunt „focare de răspândire” a coronavirusului
Au fost publicate primele rezultate ale unui studiu realizat de Universitatea din Warwick, Marea Britanie, privind efectele absentării de la școală între septembrie și decembrie 2020 asupra ratei de infectare. Cercetătorii au fost interesați să urmărească elevii care au stat acasă din cauza îmbolnăvirii de Covid-19 și modul în care numărul acestora a variat în timp. Studiul a evaluat elevi și profesori și a încercat să stabilească variația absențelor în timpul izolării din noiembrie și după ridicarea restricțiilor în decembrie, când copiii s-au reîntors la școală. Ce au descoperit cercetătorii a fost că rata infectării în școli era direct proporțională cu cea a comunității, neexistând date care să ateste că mersul la școală ar duce la înmulțirea cazurilor de Covid-19. Mai exact, rata de infectare din școli o oglindea pe cea din comunitate, fără a o influența în mod vizibil.
Sursa: activenews.ro