Masca nu are un impact semnificativ asupra evoluției epidemiei,un nou studiu realizat în SUA

În Statele Unite, strategia de sănătate nu este stabilită la nivel federal, ci la nivel de stat. Fiecare guvernator a stabilit reguli diferite privind purtarea măștii. Un studiu al First Trust a comparat evoluția epidemiei în statele în care masca este obligatorie și în cele în care nu.

Regulile sunt mai stricte în statele de coastă, unde există mari zone metropolitane, deși unele zone precum Florida sau Carolina de Sud se abat de la această regulă. În practică, restricțiile sunt mai nuanțate, dar rezultatul este același: cu sau fără mască obligatorie, curbele de contaminare sunt asemănătoare.

Epidemia a început mai târziu peste Atlantic decât în ​​Europa. Masca a început să fie utilizată în aprilie 2020 și a devenit o obișnuință, în unele regiuni, o lună mai târziu. De atunci, curba epidemiei și-a urmat cursul indiferent de această măsură. Este o dovadă suplimentară a inutilității purtării unei măști în aer liber, care totuși continuă să fie normă în multe alte țări.Informează smartradio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *