Pas cu pas spre dictatură şi stat totalitar: Klaus Iohannis deţine puterea absolută

În prezent, Klaus Iohannis controlează la modul absolut cele două structuri executive ale țării, Președinția și Guvernul. Are în subordine toate serviciile secrete extraguvernamentale: SRI, SIE, SPP, STS.

După ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Iohannis a strecurat, în „noua strategie națională de apărare”, fraze ce par dictate de fantoma lui Coldea.

„Strategia încurajează colaborarea și coordonarea inter-instituțională mai eficientă, inclusiv prin constituirea unui Grup de Reflecție Strategică”, zice președintele.

În traducere, asta înseamnă reabilitarea protocoalelor „inter-instituționale”, de tip SRI-TOATĂ LUMEA, care sunt interzise de Constituție și care au fost lăsate, o vreme, în adormire.

Grupul de Reflecție Strategică înseamnă adunarea tuturor serviciilor într-un singur buton operativ, așa cum a făcut Băsescu atunci când a creat Comunitatea Serviciilor de Informații, prin care a redus timpii de execuție a adversarilor, concentrând acțiunea la un singur telefon.

Mai departe, Iohannis ne spune unde se ascund dușmanii: „Noua Strategie Națională de Apărare a Țării se bazează pe o diagnoză clară a statului român și a instituțiilor sale publice. Doar cunoscând în profunzime starea societății românești, pot fi corect identificate interesele și obiectivele noastre naționale de securitate, pot fi bine definite amenințările, riscurile și vulnerabilitățile din perspectiva securității naționale și pot fi stabilite direcțiile de acțiune.”

Vedem, deci, că „amenințările, riscurile și vulnerabilitățile la adresa securității naționale” se găsesc „în profunzimea societății românești”, nu la hotare. Inamicul se ascunde, așadar, în popor, în natura profundă a societății. El e „definit” și „identificat” prin „diagnoza clară”, efectuată de „instituții”. Apărarea țării e văzută aici cu ochii lui Nicolae Ceaușescu, cel care punea grănicerii să păzească frontiera cu armele îndreptate spre interior.

În caz că vi s-a făcut dor de turnătorie, o găsiți în același discurs. Iată cum o reabilitează domnul președinte: „În cadrul Strategiei, am acordat un rol central colaborării public-privat, cetățean-comunitate și civil-militar, pentru că parteneriatul cu românii și cu societatea, în ansamblu, este de fapt cea mai puternică armă pentru a consolida capacitatea de a rezista în fața noilor tipuri de amenințări, care vin inclusiv pe fondul evoluțiilor tehnologice. Responsabilitatea pentru a face față noilor tipuri de atacuri subtile și subversive se află la intersecția sferei sociale și individuale cu sfera instituțională publică și cu cea privată.”

În traducere: vor fi readuse la rang de cinste și de metodă denunțul, informatorul și turnătoria. Securismul generalizat, pe care a mizat vechea poliție politică și pe care mizează, încă, despoții deghizați în democrați, e pe punctul de a fi reintrodus, cu zurgălăii strategiei de apărare a țării, în meniul de guvernare al regimului Iohannis. Sistemul care a recrutat canalii și a asociat nota informativă cu saltul în carieră, cu recompensa, cu civismul și chiar cu patriotismul își anunță revenirea prin gura șefului CSAȚ.

Bineînțeles, toate aceste măsuri au nevoie de acoperirea legii, de formalismul administrativ, de documente acoperitoare. Tocmai ceea ce urmează să se petreacă: „Rămâne un obiectiv prioritar modernizarea cadrului legislativ, care trebuie să fie unul coerent și aplicat, capabil să consolideze cultura de securitate în interiorul societății noastre și să facă posibilă adaptarea la noile provocări a instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale.”Astfel fiind situaţia, este prea puțin să spunem că discursul președintelui este un act ratat, o confuzie de termeni sau o împărțire greșită în propoziții. Cuvintele răzbat prin limbajul de lemn și ies la suprafață așa cum iese la suprafață minciuna din declarația unui informator.

Există o logică a anunțului, o descriere pas cu pas a etapelor. Avem de-a face cu un proiect subliminal de extindere a puterii, cu o mărturisire deliberată a ambițiilor, cu un autodenunț totalitar premeditat. Avem de-a face cu un avertisment, adresat celor care au urechi de auzit.În prezent, Klaus Iohannis controlează la modul absolut cele două structuri executive ale țării, Președinția și Guvernul. Are în subordine toate serviciile secrete extraguvernamentale: SRI, SIE, SPP, STS.

Ca șef al Guvernului Orban, are în subordine serviciile secrete ale Internelor (trei la număr), serviciul secret al Armatei (DIA) și al Ministerului de Justiție (fostul SIPA). Tot ca șef al Guvernului Orban, are în subordine ministerele de forță: Armata, Internele și Justiția. Controlează teritoriul prin prefecții puși de guvernul pe care îl stăpânește. Conduce CSAȚ, adică biroul politic și ideologic al măsurilor de siguranță națională. Numește procurorii-șefi ai parchetelor (General, DNA, DIICOT), șefii Înaltei Curți și ai Curților de Apel. De fapt, numește toți procurorii și judecătorii pe baza propunerilor CSM. Ține în mână, altfel spus, toate trupele și Serviciile, toate parchetele și curțile, toate pârghiile executive și instituțiile de forță din România. La sfârșitul anului, Iohannis va controla și puterea legislativă, adică majoritatea din Parlament, după victoria dreptei in alegeri.

Să nu uităm că Iohannis s-a temut de inteligența Vioricăi Dăncilă și de formula ariei cercului, de vreme ce a fugit de amândouă în campania prezidențială.N-o fi prea mult pentru un fost inspector școlar cu privirea lui Forrest Gump? Nu îngrijorează pe nimeni această povară periculoasă, care pune la încercare o conştiinţă modestă, fără amintiri din copilărie, obișnuită cu tihna meditațiilor de fizică elementară?

Puterea politică în exces are mereu această apucătură: încolăcește adevărul, drepturile și libertățile, până când le sufoca.

sursa:yogaesoteric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *