Judecatoarea Francisca Vasile de la Inalta Curte obliga SIIJ sa finalizeze pana la 1 aprilie 2021 dosarul in care Laura Kovesi este inculpata pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa

 Judecatoarea Francisca Vasile de la Inalta Curte de Casatie a satisfacut-o din nou pe fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto).

Francisca Vasile a admis miercuri, 27 ianuarie 2021, contestatia privind durata procesului formulata de Laura Kovesi in cazul dosarului de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) in care aceasta este inculpata pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, in legatura cu aducerea in tara a ex-directorului Gelsor Nicolae Popa Astfel, judecatoarea ICCJ Francisca Vasile a dat termen SIIJ sa finalizeze dosarul lui Kovesi pana la 1 aprilie 2021.

Procuroarea Adina Florea de la SIIJ, cea care instrumenteaza cauza fostei sefe DNA, are doua optiuni:

-fie emite rechizitoriu si o trimite in judecata pe Laura Kovesi;

-fie dispune clasarea dosarului.

Iata minuta ICCJ din 27 ianuarie 2021 (dosar 3427/1/2020):

“In temeiul art. 488/6 alin. (1) din Codul de procedura penala, admite contestatia formulata de contestatoarea Kovesi Laura Codruta privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr. 1172/P/2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din JustitieStabileste termen la data de 01 aprilie 2021 pana la care procurorul investit urmeaza a finaliza dosarul, in conditiile art. 327 din Codul de procedura penala, termen pana la care nu se va putea formula o noua contestatie cu privire la durata procesului.

Cheltuielile judiciare ocazionate de solutionarea contestatiei raman in sarcina statului. In temeiul art. 4886 alin. (6) din Codul de procedura penala, incheierea se comunica procurorului de caz si contestatoarei.

Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica, 27 ianuarie 2021”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *