Ivermectina,aprobată de instanța din Africa de Sud pentru tratarea bolnavilor Covid

Primul pas oficial în utilizarea ivermectinei pentru pacienții cu Covid-19 – medicamentul a primit undă verde de la Înalta Curte din Gauteng, Pretoria.  Instanța a emis un ordin pe 2 februarie 2021, în acord cu Autoritatea de Reglementare a Produselor de Sănătate din Africa de Sud (SAHPRA), care va permite medicilor să înceapă tratamentul cu ivermectină – care nu a fost încă aprobată pentru uz uman în Africa de Sud, relatează SmartRadio.

Acest lucru va permite medicilor să înceapă tratamentul cu ivermectină concomitent cu depunerea unei cereri în baza articolului 21, pentru cazurile în care medicul consideră că accesul urgent la ivermectină este crucial pentru un pacient.

Conform Legii privind controlul medicamentelor și substanțelor, cererea trebuie depusă la SAHPRA de către medicii care doresc să prescrie medicamente ce nu sunt înregistrate pentru uz uman în Africa de Sud.

AFRIFORUM, unul dintre organismele care au făcut apel pentru utilizarea ivermectinei, a declarat că este „o descoperire revoluționară si medicii nu ar trebui să aștepte aprobare pentru a aplica articolul 21 înainte de a începe tratamentul”.

Decizia instanței stabilește că oricine poate avea acces la ivermectină și că medicii au dreptul să solicite medicamentul.

Problema rămasă în pronuțare, care va fi discutată la o dată ulterioară, va fi dacă SAHPRA are dreptul să împiedice medicii și farmaciștii să utilizeze medicamentul fără a cere mai întâi aprobarea autorității de reglementare.

Judecătorul Peter Mabuse, care a emis ordinul judecătoresc, a menționat că „părțile pot solicita judecătorului o dată preferențială pentru a lua o decizie cu privire la aceste probleme”.

Dr. George Coetzee din Pretoria, oraș din Africa de Sud, a lansat o petiție de urgență pentru doi dintre pacienții săi, cu scopul de a obține permisiunea de utilizare a ivermectinei ca tratament.

Partidul Creștin-Democrat African (ACDP) a făcut, de asemenea, o cerere similară, care va fi audiată împreună cu cererea lui Coetzee. ACDP, printre altele, va depune eforturi pentru eliminarea restricțiilor privind utilizarea ivermectinei în Africa de Sud, cu condiția să fi fost prescrisă de un medic.

Argumentele lor se vor baza în principal pe drepturile constituționale ale oamenilor de a utiliza acest medicament.

În ceea ce privește acordul de ieri, AfriForum a confirmat că s-a decis prin ordin judecătoresc „că un medic poate începe tratarea unui pacient cu ivermectină fără a fi nevoie să aștepte aprobarea unei cereri prevăzute la articolul 21″.

Cerere pentru ivermectină și în Franța

În Franța, un grup de medici a depus o petiție la Consiliul de Stat pentru o reglementare temporară a utilizării ivermectinei. ANSM (Agenția Națională a Medicamentului și Sănătății) s-a autosesizat despre necesitatea dezvoltării unei aprobari temporare de urgenta (RTU). Lucrurile se mișcă, dar nu suficient de repede, după părerea medicilor prezenți la ședință, deoarece au nevoie de un cadru sigur pentru a-și trata pacienții, pe măsură ce epidemia progresează prin noi variante identificate.

Grupul Collectif Santé Libre (Free Health Collective), format din 30.000 de medici, a prezentat duminică un protocol de tratament ambulatoriu care include ivermectina, precum și alte tratamente – hidroxiclorochina, azitromicina, vitaminele D și C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *