Italia suspendă un alt lot al vaccinului AstraZeneca, după decesul unui profesor

Regiunea Piemont (nord-estul Italiei) anunță că a reluat vaccinările cu AstraZeneca, însă, ca măsură de precauție, a suspendat un lot după moartea unui profesor vaccinat cu o zi înainte. „Administrarea vaccinului AstraZeneca s-a reluat, după o suspendare preventivă de câteva ore, având ca scop identificarea și izolarea lotului din care provine doza injectată profesorului decedat”, au explicat oficialii. Toate celelalte loturi pot fi folosite acum, cu excepția celui de numit ABV5811.

Suspendarea inițială a tuturor dozelor AstraZeneca a fost „o măsură de precauție extremă, în așteptarea datelor care să indice dacă există o legătură între vaccin și deces”, a explicat consilierul de sănătate din regiunea Piemont, Luigi Genesio Icardi.

Moartea unui bărbat de 57 de ani

Profesorul a murit duminică la Biella, un oraș la nord de Torino. Potrivit agenției de presă ANSA, bărbatul avea 57 de ani și era profesor de clarinet la Conservator.

Italia a decis joi să interzică, ca măsură de precauție, utilizarea unui alt lot de vaccinuri anti-Covid produs de AstraZeneca/Oxford, serul din acea serie fiind suspectat că ar putea provoca cheaguri de sânge celor inoculați. Inspectorii Ministerului Sănătății din Italia s-au deplasat duminică în Sicilia pentru a investiga moartea unui soldat în vârstă de 43 de ani care a murit pe 9 martie, după ce a fost injectat cu o doză a vaccinului AstraZeneca.

Sursa: Le Soir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *