Ion Cristoiu, despre discursul lui Klaus Iohannis de la Arcul de Triumf: ‘Este un moment sinistru. A fost ori o prostie, ori o chestiune gândită dinadins’

Ion Cristoiu a criticat, la Antena 3, modul în care s-a comportat președintele și a abordat și subiectul decorațiilor oferite, mai ales cea atribuită asistentei ministrului Marcel Vela, o tânără care a vândut detergent și nu are nici studii superioare.

Imaginea aceea în care preşedintele este singur cu Arcul de Triumf, dată de administraţia prezidenţială, nu de fotoreporteri răutăcioşi, arată că acum domnul preşedinte are si arcul de triumf al lui, pentru că e a lui, e singur. A fost ori o prostie, ori o chestiune gândită dinadins. Este inadmisibil să faci din Ziua Naţională, din amintire, că aceste fotografii o să rămână, cum s-a sărbătorit. Pe motiv de pandemie nu justifică. Nu trebuia să se ţină nimic. Sau altceva decât miniparadă, semiparadă, adică nu am înţeles nimic. Putea să fie un mesaj către naţiune.

Imaginea cu preşedintele singur, este uluitor, este incdredibil că se putea face aşa ceva. Scoate mult în evidenţă privatizarea, prezidenţializarea, unicizarea acestei ceremonii. Singur să vorbească de la Arcul de Triumf, aşa ceva nu am mai pomenit”, a spus jurnalistul Ion Cristoiu.

Mai mulţi români au fost decoraţi de Ziua Naţională de preşedintele Klaus Iohannis, printre care şi asistenta ministrului de Interne, Marcel Vela. Este vorba despre Gabriela Mădălina Sîia Cenușă, care a luat Ordinul și Medalia Națională pentru Merit pentru rezultatele remarcabile în activitatea ei profesională. Tânăra nu are studii superioare și a vândut detergent în hypermarketuri.

„Ea este angajată din mai anul acesta. Ca referentă ea a depus o muncă, iertat să îmi fie barbarismul, atât de remarcabilă încât a fost decorată. Aşa ceva nu exită nicăieri, unde să decorezi o referentă, decât dacă a apărat cu trupul ei, spun în sensul bun al cuvântului, pe domnul Vela. A vrut cineva să îl impuşte pe domhul Vela, si glonţul a ajuns în umărul ei.

E tragic. În pandemie au fost poştaşi. Puteau să medalieze un poştaşi, poliţişti, brancardieri, profesori, educatori. Oameni care în pandemie s-au dat peste cap şi au făcut ca, copii să înveţe.Pe acea conferintă de presă pe picior de la Spitalul Municipal, domnul preşedinte a fost întrebat în legătură cu decoraţiile. Domnia sa a recunoscut că, această listă este verificată de luni întregi de echipa prezindenţială. Deci nu putem să spunem că domnul Vela a pus-o pe listă. Echipa prezidenţială trebuia să fie foarte atentă. Faptul că nu dă înapoi (n.r că nu a retras medalia) este cumplit. Înseamnă că puţin îi pasă” a mai spus Ion Cristoiu la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *