Iohannis nu va promulga legea care ar ține piețele deschise: Măsura luată de Guvern este una justă. Faptul că Guvernul hotărăște ceva și majoritatea PSD-istă din Parlament decide invers, încă un motiv ca să facem alegeri

Klaus Iohannis a declarat că măsura Guvernului de a opri funcționarea piețelor în spațiile închise este una justă, iar amendamentul adus de PSD în Parlament, privind deschiderea piețelor, este încă un argument pentru a organiza alegeri parlamentare la termen. Iohhanis sugerează astfel că nu are de gând să promulge legea care va ajunge la pixul său.
Întrebat, în conferință de presă, despre decizia Guvernului de a opri funcționarea piețelor în spațiile închise, contestată în spațiul public, Iohannis a spus că decizia este „una justă”.

„Chestiunea piețelor a dus la destul de multe dezbateri. Eu cred că măsura luată de guvern este una justă. Nu se închid toate piețele, ci doar cele care funcționează în spații închise. Piețele în aer liber vor funcționa în continuare. Măsura este limitată în timp, a fost luată doar pentru câteva săptămâni. Faptul că guvernul hotărăște ceva și majoritatea PSD fără să se documenteze hotărăște invers este încă un argument pentru care trebuie să facem alegeri. Nu se poate să se funcționeze așa”, a spus Iohannis.  PSD a reușit să adopte marți, în plenul Camerei Deputaților, un amendament potrivit căruia piețele care se află în spații închise pot să-și desfășoare activitatea pe durata stării de alertă. De precizat este că și liberalii au votat propunerea în comisia de specialitate dar în plen s-au abținut. Modificarea vine după ce Guvernul a decis închiderea piețelor prin hotărârea de guvern adoptată la sfârșitul săptămânii trecute.

Sursa:activenew.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *