Incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. 10 persoane au murit. Secția de ATI a fost mutată cu câteva ore înainte de tragedie

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, zece persoane au decedat și alte șapte sunt rănite.

UPDATE 11:15: Prefectul județului Neamț a declarat că secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț a fost mutată de la un etaj la altul ”fără niciun aviz”.

”Secția de terapie intensivă a fost mutată ieri de la etajul 3 la etajul 2 fără să existe nici măcar o notificare la Direcția de Sănătate Publică”, a declarat George Lazăr la Digi 24.

UPDATE 15 noiembrie 09.10Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiu în timp ce încerca să salveze pacienții, a fost transferat în Belgia cu un avion militar.

UPDATE 21.20: Medicul care se ocupa de pacienți, și care a suferit arsuri grave pe 80% din corp, este transportat la acest mmoment spre Iași, de unde va fi preluat de un avion militar care îl va duce la Spitalul Floreasca din București, a anunțat directorul Spitalului Județean din Piatra Neamț, Lucian Micu, la Digi24.

Între timp, Parchetul General a anunțat că a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și procurorul Marius Iacob, cel care s-a ocupat de incendiul de la Maternitatea Giulești, este deja pe drum spre Piatra Neamț.

UPDATE 20:40: Zece persoane au decedat și mai multe au suferit răni grave în incendiul ce a avut loc sâmbătă după-amiază la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Piatra Neamț. Printre victime se pare că se numără și medicul de gardă, ce a încercat să salveze pacienții. Acesta prezintă arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală.

„O ambulanță SMURD cu medic și o autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iași încep deplasarea către Piatra Neamț,  pentru transportul victimelor către Spitalul Județean Iași”, anunță IGSU. 

Conform managerului spitalului, Lucian Micu, inițial au fost evacuați cei opt pacienți din salonul alăturat celui în care a izbucnit incendiul după care s-a intervenit în cel în care incendiul era în derulare. Managerul a evitat să se pronunțe asupra cauzei incendiului și a spus că nu a declarat vreodată că un scurt – circuit ar fi fost cauza tragediei.

Știre inițială

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit sâmbătă seara la secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. 

Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o autoscară. 

Opt persoane au decedat iar medicul de gardă a suferit arsuri de gradul II și III pe 90% din suprafața corporală. Alți opt pacienţi care erau în salonul alăturat şi au fost salvaţi vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean Neamţ.

Ministrul Sănătății merge la Piatra Neamț

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se va deplasa în această seară la Piatra Neamț pentru a evalua situația. Conform Ministerului Sănătății, până în prezent, medicul de gardă va fi transferat la Spitalul Județean din Iași. Alti pacienti cu COVID 19 vor fi transferați la Lețcani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *