În prima fază vor fi vaccinați medicii; Președinția și Guvernul – în faza a doua, anunță Iohannis

În prima fază a imunizării anti – Covid vor fi vaccinați medicii, iar Administrația Prezidențială și Guvernul vor fi vaccinați în faza a doua, a anunțat, duminică, președintele Klaus Iohannis.

„În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care ştim că agravează această boală provocată de noul coronavirus şi personalul esenţial. Doar în tranşa a doua intră Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe şi eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie de vaccinare”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a făcut această declarație duminică, 29 noiembrie, după o vizită efectuată la Call Center-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

Președintele Iohannis a estimat că este posibil ca, până la sfârşitul primăverii anului 2021, să se finalizeze prima rundă de vaccinare anti – Covid pentru întreaga populaţie a României.

Amintim că, acum câteva zile, șeful statului declara, într-o conferință de presă, că este dispus să se lase vaccinat în direct, printre primii, ca să dea un exemplu întregii populații a țării. După cum se știe, vaccinarea anti – Covid nu va fi obligatorie dar va fi recomandată.

Sursa:romanialibera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *