Frica ingrasa, lasitatea slabeste… Cum reflecta corpul disfunctionalitatile energetice si sufletesti!

Corpul este casa temporara a sufletului 

Spiritualitatea nu iti anuleaza atributele umanului, dimpotriva! Corpul este casa temporara a sufletului. Cu riscul de a va supara pe unii dintre voi, corpul fizic reflecta disfunctionalitatile energetice, sufletesti. Uita-te in oglinda si vei vedea care iti sunt suferintele spirituale -mostenite sau dobandite! Vei vedea asta in privire, textura pielii, greutate, riduri etc

Se spune ca frica este cel mai mare dusman al omului. Este raspunzatoare de multe esecuri, boli si neintelegeri din viata noastra. Milioane de oameni se tem de trecut, de viitor, de batranete, de nebunie, de moarte. Frica este o stare de spirit dominanta, unii dintre noi temandu-se de propriile lor ganduri. Ghinionul este rezultatul neincrederii si fricii. Pentru a-l inlatura, invocati inteligenta divina, rugati-va sa va insoteasca in tot ceea ce faceti. 

Cand teama inchide poarta catre viata, numai credinta nezdruncinata in Dumnezeu o va deschide din nou. Ultimele cercetari in domeniul metafizicii pozitioneaza (aproape stiintific) spiritul (energia gandurilor noastre) deasupra materiei. Spun ’’aproape’’ deoarece, adevarurile nu se mai verifica atat de strict, doar in laborator. Pornind de la aceasta premisa, corpul nostru ia forma gandurilor noastre. ’’Zestrea ’’ noastra genetica este, de fapt, rezultatul gandurilor si actiunilor stramosilor nostri.

Dincolo de explicatiile pe care orice medic sau biolog le poate oferi, am observat la nivel subtil, faptul ca, oamenii supraponderali sunt cei mai fricosi! De ce? Pentru ca, de cele mai multe ori, frica le amplifica subconstient dorinta de a deveni mai ’’puternici’’, iar corpul lor ii asculta orbeste! Hmm….am fost invatati de mici ca „orice lucru are ca fundament o baza solida”…. bine, bine, dar cat de solida? Frica are caracter distructiv si nu aduce stabilitate! De ce s-o cultivam? Oricum, viata este plina de incertitudini. De ce sa ne risipim energia pe tot soiul de frici? Mai bine ne conservam energia vitala pentru situatiile cu adevarat critice. Cu rezervorul plin, va fi mult mai usor sa le infruntam.

Frica genereaza lasitatea. Unii ’’sar’’ peste frica, devenind lasi… Lasitatea transforma oamenii, facandu-i slabi, uneori exagerat de slabi. De ce? Pentru ca ei sunt mereu tentati sa lase totul balta, sa se descarce de orice si sa ’’zboare’’ linistiti, mai departe…ce face corpul lor? Ii asculta orbeste.! Cum sa ’’zbori’’ atunci cand cantaresti peste 100 de kg?… O combinatie des intalnita este omul si las si fricos. Corpul sau oscileaza in functie de energia spiritului sau, intre lasitate si frica.

Starea de sanatate poate fi definita prin armonie, ordine, iar starea de boala prin dizarmonie, dezordine… a cui? A spiritului, fireste! N-am pornit de la premisa ca, spiritul ne guverneaza trupul? Iar trupul nostru este templul sufletului nostru… de ce sa nu-i aratam iubirea si respectul cuvenit? (atentie, iubirea fata de trup nu se reflecta in pastile pentru slabit, operatii estetice sau haine scumpe!)

Concluzie:

Impacati-va cu propria frica, pana la un punct, este atat de omeneasca. Daca puteti, uitati de frici si ele vor uita de dumneavoastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *