Finlanda începe vaccinarea anti-COVID cu personalul medical și de îngrijire

Guvernul finlandez a anunţat joi că a convenit o strategie naţională de vaccinare anti-COVID-19, intenţia fiind de a imuniza întreaga populaţie, începând din ianuarie cu personalul medical selectat, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Obiectivul Finlandei este de a proteja întreaga populaţie prin oferirea gratuită a vaccinului tuturor celor dispuşi şi care nu au un impediment medical’, le-a declarat reporterilor ministrul afacerilor sociale şi sănătăţii, Krista Kiuru.

Finlanda achiziţionează vaccinuri în cadrul schemei comune a Uniunii Europene, în care dozele vor fi distribuite statelor membre proporţional cu mărimea populaţiei.

Conform acordurilor încheiate până acum de Comisia Europeană, Finlanda va primi 3,6 milioane de doze, suficiente pentru vaccinarea a 1,8 milioane de locuitori din totalul celor 5,5 milioane, a indicat autoritatea de sănătate publică, menţionând că achiziţiile vor continua.

Cadrele medicale care tratează pacienţi cu COVID-19 şi personalul care lucrează în căminele de bătrâni vor fi primii care vor fi vaccinaţi în ianuarie, urmaţi de vârstnici şi de alte categorii vulnerabile, a precizat guvernul.

El a exclus vaccinarea copiilor înainte de finalizarea mai multe studii pe acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *