ESTE INUMAN CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN UNELE SPITALE DIN ROMÂNIA! O pacientă de la ATI Arad:”Mă simt ca la morgă. Sunt bătrâni aici care mor de frig şi nu zic nimic”

O pacientă internată la Spitalul din Arad a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre cum îndură, alături de alţi pacienţi mai vărstnici, frigul din saloane şi băi. „Sunt tânără, am ajuns să mă doară picioarele de frig. Cadrele medicale ne spun că dacă nu ne convine să facem o sesizare, că aşa este sistemul”.

M-am internat în Spitalul Municipal și este inuman ce se întâmplă. Eu sunt tânără și am ajuns să mă doară oasele de frig. Am făcut un pic de gălăgie ne-a aduca un calorifer, după care se pare că au venit și l-au luat că nu mai avem nevoie de el. De la 4:00 dimineața abia dacă am apucat să mă încălzesc cu ciorapi și cu pătura aia mică de prunci pe care mi-a dat-o care îmi ajunge până la genunchi și abia am apucat să adorm.Eu sunt tânără, dar stau bătrâni aştia aici, stau în pat și îngheață și nu zic nimic”. „Este frig la baie. Apa este rece, zici că e apă de munte. Să mă spăl pe mâini deși e foarte frig. la baie frig, pe coridor e frig, oriunde este frig.

„Am impresia că stau într-o morgă”

Sunt pe secția COVID internată de vineri și de cum am ajuns aici a fost frig. De când sunt aici este frig. Cadrele medicale ne spun „așa este doamna la noi. Nu vă place, vă rog să faceți o sesizare!”,a spus pacienta pentru Antena 3.

Pacienții sunt ținuți în frig, temperaturi de 16-17 grade în saloane, nu li se asigură strictul necesar și nu li se oferă ajutor din partea angajaților spitalului.

În această dimineață presa locală relata un evenimet tragic petrecut noaptea trecută la Spitalul Municipal Arad, când pacienții au fost nevoiți să stea în salon întreaga noapte cu o persoană ce decedase de ore bune, înainte de producerea decesului căzând din pat și fiind ridicată de ceilalți bolnavi, personalul medical refuzând să intervină pe motiv că pe holuri s-a dezinfectat cu o substanță puternică și nu pot ieși decât după 2 ore. Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *