Dr. Adina Alberts:”Ești în pericol permanent când te internezi în spital. Poți să arzi de viu, să te sufoci, să mori de foame…”

Dr. Adina Alberts susține că ești în pericol permanent atunci când te internezi în spital.

Pacienți omorâți în spitalele din România?!?! Este ceva ce cu greu aș fi putut concepe…Pentru că nu pot să cred că un confrate s-ar putea preta la așa ceva… În urmă cu mai multe luni îmi șoptise o prietenă, manager de spital, că este dezastru în secțiile de ATI, că oamenii mor pe capete luptându-se cu aparatele de intubat. Dozele de medicamente anestezice se termină adesea când “te aștepți mai puțin”, în puterea nopții, iar bieții oameni mor înecându-se cu tuburile alea de plastic, cu mainile legate de marginile patului. Nici acum nu pot crede o asemenea grozăvie,” a scris dr. Alberts pe pagina de Facebook.

”Vă amintiți cum se văitau medici că sunt surmenați, obosiți, terminați… Probabil că așa și era. Dar nu acceptau ajutor. În calitate de chirurg m-aș fi priceput să dau o mână de ajutor consistentă. Ei bine, nu!, M-am întrebat mereu… Oare de ce?.”

”Și am ajuns să cred că ceea ce îmi mărturisea prietena mea, manager de spital, era/este , din păcate, realitatea. Evident că nu generalizez. Evident că nu peste tot este așa. Dar în cele mai multe unități sanitare din România domină debandada, lipsa de luciditate, amatorismul și neglijența vizavi de utilități.
EȘTI ÎN PERICOL PERMANENT atunci când te internezi în spital: ești în pericol să ți se greșească diagnosticul, operație, medicația, să arzi de viu, să explodezi, să te sufoci, să mori de foame, de sete, de frig, de dezgust sau de infarct pentru că o infirmieră țipă la tine,” conchide dr. Adina Alberts.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *