Dominic Fritz a pus un condamnat șef peste căldura Timișoarei

Primarul userist al Timișoarei Dominic Fritz l-a pus șef al Colterm pe un personaj condamnat pentru escrocherii financiare.

Acum 20 de ani, Bogdan Nanu, noul director al companiei care se ocupă de apa caldă și încălzirea timișorenilor, a fost condamnat pentru inginerii financiare. Cel care ar trebui să salveze Colterm, societate cu grave probleme financiare, dar nu numai, consideră că problemele dezvăluite de Renașterea Bănățeană au fost o lecție care l-a ajutat să urmărească „cu mai mare determinare și pasiune activitatea mea profesională de 17 ani, în consultanță și managementul financiar”, scrie Press Alert din Timișoara.

În primăvara anului 2000, Nanu a fost numit administratorul firmei Super Tex SRL. pe care doi investitori germani au înființat-o în Timișoara. La începutul verii anului 2001, sesizați de alt angajat al firmei, vorbitor de limbă germană, că Bogdan Nanu își face de cap cu banii societății, patronatul a trimis doi reprezentanți la Timișoara, care l-au dat afară pe tânărul administrator, numind altă persoană în locul acestuia. De la acea dată până la finele lui 2001, noua echipă de conducere a firmei s-a străduit să pună cap la cap toate documentele contabile ale Super Tex, lăsate vraiște de domnul Nanu, și să calculeze prejudiciul lăsat în urma sa de actualul director general al Colterm. Prejudiciul calculat – 453.102.815 lei vechi. Într-o declarație dată reprezentanților companiei, Bogdan Nanu recunoștea faptele comise. “În primul rând, trebuie să spun că îmi pare rău că nu mi-am făcut treaba și că v-am rănit încrederea. La subiectul avansuri nedecontate de mine, le voi achita, tot ce nu are acte justificative, și în acest sens vă voi ruga să îmi acordați un termen de scadență, mai spune sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *