Cum arată Sectorul 1 după alegerea lui Clotilde Armand

De la instalarea noului primar, sectorul 1 s-a transformat într-un imens coș de gunoi.

Mihai Morar, cunoscutul prezentator de radio și televiziune, a postat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, imagini recente cu starea deplorabilă în care se află zona Dorobanți.

Sectorul 1, năpădit de mizerie

„Azi. 5 Decembrie. București. Sector 1. Una dintre străzile care leagă Dorobanți de Floreasca. E 2020. Cel mai greu an pentru toți agenții economici. Dar copleșitor pentru micile afaceri. Totuși, imediat după carantina din primăvară, am deschis aici o cafenea. E una dintre cele mai frumoase străzi ale cartierului. Odată vă voi spune povestea ei. În visul meu romantic, îmi imaginam cum, din fostul garaj, vom împrăștia miros de cafea peste istoria acestei străduțe.

E sâmbătă. Decembrie și greu. Nu doar pentru cafenea. Ci și pentru restaurantele de pe stradă, pentru cofetăria de lângă cafenea, pentru toate micile afaceri de pe stradă. Câteva s-au închis deja. Pentru noi, ceilalți, e Decembrie și greu. Oamenii ies din ce în ce mai greu din casă. Oamenii nu pot “poposi” în interior. Respectăm “măsurile” și suportăm greul. “Arătăm că ne pasă” și suportăm statul la greu. Ne plătim toate taxele și impozitele la timp. N-am întârziat în nicio lună.

E sâmbăta dinaintea alegerilor. Și e greu. E miros greu pe strada pe care visam să o învăluim în miros de cafea. E miros greu de gunoi. De miercuri, n-a mai trecut nimeni pe strada noastră ca să strângă gunoiul. Noi am trecut, fiecare, să ne plătim obligațiile și la salubritate, și la primărie, și la finanțe, și la…mama statului. Pe la noi, nu a trecut nimeni. Ba da, mint. Controalele de la Primărie s-au întețit de vreo câteva săptămâni. În rest, pe la noi n-a mai trecut nimeni. Nici măcar să ne întrebe dacă ne descurcăm cu toate în perioada asta. Și, acum, nici măcar să ne mai ridice gunoiul. Și nu doar pe străduța noastră. Precum Intrarea Tudor Ștefan arată mare parte din Sectorul 1 azi.

E decembrie. Și e din ce în ce mai greu. Greu cu clienții. Greu cu mirosurile. Greu cu taxele și impozitele. Greu cu obligațiile. Dar, față de noi, nimeni nu are nicio o obligație. Absolut nimeni. Înțelegem perfect că mâine sunt alegeri. Pe noi nu ne intersează luptele voastre, orice nume ați purta. PeSede, PeNeLe, USeRe…

Pentru noi, e #aceeașimizerie pe stradă. Și pe străzile vecine. Și pe străzile vecine celor vecine cu noi. Pe noi nu ne interesează lupta voastră. Pe noi ne doare că ne-ați lăsat singuri în lupta noastră. Toate obligațiile pe care le plătim, din ce în ce mai greu – dar le plătim, le plătim statului român. Nu pesedelui, nu peneleului, nu usereului… E decembrie. Și în București e #aceeașimizerie”, a scris Mihai Morar pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că Romprest, operatorul de salubrizare din sectorul 1, anunță că limitează temporar și gradual activitățile din cadrul serviciului de salubrizare, începând cu data de 27.11.2020. Motivul: de mai bine de patru luni, primăria sectorului 1 nu a plătit companiei niciun leu pentru servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *