Covid-19 și Raportul Rockefeller 2010: Operațiunea Lockstep

Raportul Rockefeller 2010: Un scenariu despre o viitoare pandemie, carantină, blocaj economic şi măsuri represive și o lume cu un control guvernamental mai strict

“Mai întâi apare farsa – un guvern (aproape) universal minte întregul mapamond cu privire la un virus mortal, pe care OMS l-a numit COVID-19. Decizia privind o blocare globală – care în realitate urmărește prăbușirea economiei mondiale – a fost deja luată în cadrul conferinței Forumului Economic Mondial de la Davos, din 21 – 24 ianuarie 2020.

În 30 ianuarie, OMS a declarat stare de urgență în domeniul sănătății publice și a catalogat boala indusă de COVID-19 ca pericol internațional (PHEIC – Public Health Emergency of International Concern). În acel moment, existau doar 150 de cazuri COVID-19 în afara Chinei. Niciun motiv pentru a declara o pandemie. Pe 11 martie, dr. Tedros, director general al OMS, a transformat pericolul internaţional într-o pandemie. Acest fapt a dat undă verde pentru începerea și punerea în aplicare a „Planului”.

Pandemia era necesară ca pretext pentru a opri și a prăbuși economia mondială și țesătura socială de bază.

Nu există nicio coincidență. Au fost o serie de evenimente pregătitoare, toate îndreptându-se către direcția unui dezastru mondial monumental. A început cu 10 ani în urmă – dar în realitate probabil cu mult mai devreme – cu infamul raport Rockefeller 2010, care descria prima fază a unui plan monstruos – scenariul Lock Step (pasul de blocare). Printre ultimele mișcări pregătitoare pentru „pandemie” s-a numărat Evenimentul 201, organizat la New York în 18 octombrie 2019.

Evenimentul a fost sponsorizat de Centrul John Hopkins pentru Sănătate Publică, Fundația Bill și Melinda Gates (BMGF) și Forumul Economic Mondial (WEF), clubul celor bogați și puternici care se întâlnesc în fiecare ianuarie la Davos, Elveția. Au participat firme producătoare de produse farmaceutice (grupuri de interes pentru vaccinuri), precum și Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) din SUA și din China.

Unul dintre obiectivele Evenimentului 201 a fost simularea computerizată a unei pandemii cu virus corona. Virusul simulat a fost numit SARS-2-nCoV, sau ulterior 2019-nCoV. Rezultatele simulării au fost dezastruoase, omorând 65 de milioane de oameni în 18 luni și prăbuşind piața bursieră cu mai mult de 30% – provocând șomaj și faliment grav. Tocmai scenariul pe care îl trăim acum.

Scenariul Lock Step prevede o serie de evenimente sau componente terifiante ale Planului, care urmează să fie implementate prin așa-numita Agenda ID2020, o creație Bill Gates, complet integrată în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDG) ale ONU – Agenda 2030, agenda ascunsă necunoscută pentru majoritatea membrilor ONU – având aceeași dată țintă pentru finalizare ca și Agenda ID2020 – anul 2030.

În acest articol sunt prezentate doar aspecte cheie din ceea ce lumea trăiește acum, precursoare ale unor evenimente mult mai grave care se vor petrece dacă nu stopăm aceste „jocuri” murdare. Iată câteva puncte din scenariu, pentru a arăta cum a fost planificată această farsă complet criminală:

– Implementarea unui program masiv de vaccinare, probabil prin vaccinare obligatorie; visul lui Bill Gates este să vaccineze 7 miliarde de oameni.

– Reducerea masivă a populației (un plan eugenic) prin vaccinare și alte mijloace. Iată ce afirma Bill Gates: „dacă facem o treabă cu adevărat bună cu vaccinurile, putem reduce populația lumii cu 10-15%”. („Inovarea pentru Zero!” – discurs la conferința anuală TED2010, Long Beach, California, 18 februarie 2010).

Bill Gates susține de ani buni necesitatea unei reduceri masive a populației și, într-adevăr, cei peste 20 de ani de programe extinse de vaccinare ale Fundației Bill și Melinda Gates în Africa, India și alte locuri din lume au condus la un record de sterilizare involuntară a femeilor între 14 și 49 de ani. În 2014 și 2015, Kenya a realizat un program masiv de vaccinare împotriva tetanosului, sponsorizat de OMS și UNICEF. Doctorii kenieni au descoperit agenți anti-fertilitate în componența vaccinului.

– Un cod de identificare electronic pentru fiecare persoană de pe planetă sub formă de nanocip, posibil injectat prin vaccinarea obligatorie. Acest nanocip ar putea fi încărcat de la distanță cu toate datele personale.

– Bani digitalizați, nu va mai exista numerar.

– Lansarea universală a tehnologiei 5G, urmată ulterior de 6G.
Aceasta va conduce la un control total asupra fiecărui om de pe planetă. Va fi prezentat și vândut oamenilor Internetul Obiectelor (Internet of Things – IoT), adică autovehicule fără conducător, echipamente de bucătărie robotizate, inteligență artificială (AI) pentru producerea și livrarea a tot ceea ce omul actualei societăți își dorește. Ceea ce nu arată prezentarea de vânzare, este modul în care oamenii vor fi marginalizați și înrobiți. Pentru a putea pune în practică acest plan principal, sunt necesare unde electromagnetice de înaltă frecvență. Prin urmare, pentru elitele malefice implementarea 5G este o necesitate, indiferent de impactul asupra sănătății oamenilor, faunei și florei, și indiferent de modul în care acestea pot influența infecțiile virale, cum se vehiculează că se petrece în cazul actualului COVID-19.

OMS rămâne tăcută, deși recunoaște că nu a fost efectuat niciun studiu independent cu privire la pericolele 5G și a câmpurilor electromagnetice în general. Asta înseamnă că OMS este cooptată de cei Mari și Puternici în acest joc mortal? Este suficient să spunem că, spre deosebire de alte agenții ONU, OMS a fost creată în 1948 de către Fundația Rockefeller. Este de remarcat și faptul că aproximativ jumătate din bugetul OMS provine din surse de interes privat, în mare parte industria farmaceutică, dar și altele, precum giganții telecom.

Toate acestea ne pot ajuta să înțelegem ce se petrece chiar acum, în această primă fază a scenariului Lock Step. Ilustrează în culori vii natura criminală a Dark Deep State (întunecatului stat din umbră).

Nu contează dacă piața bursieră se prăbușește: acesta este sindromul speculanților, jocul riscant al oamenilor bogați, piața bursieră fiind o invenție occidentală pentru a se juca cu capitalul și câștigurile de capital în detrimentul lucrătorilor, ale căror vieți depind de funcționarea acelui capital. Ei sunt primii care pică, atunci când „Big Money” solicită o fuziune sau un faliment.

Carantina aproape universală, blocarea totală a afacerilor, mici sau mari – restaurante, construcții, turism, ferometal mic și mare, brutării, linii aeriene, transport – lanțuri de aprovizionare întrerupte – fabrici, prelucrare de produse alimentare nu a fost justificată de nimic, nu a dispărut total și ecourile ei continuă să afecteze economia mondială.

În Nordul Global, aproximativ 90% din tranzacțiile comerciale provin din întreprinderi mici și mijlocii (IMM). Aproape toate au fost închise acum. Două treimi sau mai multe dintre ele nu se mai vor deschide niciodată. Angajații și lucrătorii au fost concediați sau au intrat în regim de muncă part time, adică salariu cu jumătate de normă, când totuși aveau familii de întreținut. Sărăcia și disperarea s-au instalat și au devenit agresive. Nu mai e posibilă o viziune a viitorului. Ratele de sinucideri vor crește – vezi Grecia în criza 2008/2009 și zece ani mai târziu – familii destrămate, execuții ipotecare, familii expulzate din apartamentele închiriate deoarece nu mai pot plăti chiriile. Cerșetoria în stradă devine normală, cu excepția faptului că nu mai rămâne nimeni care să economisească un ban.

În Europa se așteaptă ca cel puțin o treime sau poate 50%, sau mai mult din forța de muncă – în funcție de țară și de structura forței de muncă – să devină șomeri sau să treacă la muncă part time. Și acesta este doar începutul. În SUA cifrele oficiale ale șomajului depășeau 23 de milioane la începutul lunii mai, și este de așteptat, prin prognozele FED, Goldman Sachs, Bloomberg, să ajungă între 32% și 40% în următorul trimestru. Intrarea în faliment va scăpa de sub control.

FMI prevede pentru 2020 o contracție economică la nivel mondial de doar 3%, și o mică rată de creștere în ultima parte a anului 2021. Cât de ridicol! Pe ce planetă sunt acești oameni? Pe cine caută să păcălească și de ce? Poate pentru a încuraja țările să împrumute sume uriașe de valută de la aceste instituții prădătoare – FMI și Banca Mondială – pentru a se afunda în datorii imense, gândindu-se că totul va fi bine, conform cu previziunile FMI? Sclavie viitoare prin înșelăciune?

Nordul Global are un fel de rețele de siguranță socială, care indiferent cât de slabe ar fi, există o speranță de ușurare. O altă sclipire a speranței este construită pe premisele pe care omenirea le va crea în mod constant, lucrând ingenios, inventând, avansând ca râul care curge spre noi orizonturi, creând noi dinamici, noi locuri de muncă… da, asta este ce poate face omenirea, și în confortul nostru am uitat această virtute, o virtute esențială pentru supraviețuire – supraviețuirea crizei corona.

Sudul Global, sau țările în curs de dezvoltare, au o poveste mai sumbră. În condiții normale, o treime sau jumătate din economie este informală, ceea ce înseamnă că nu este reglementată de nicio normă de organizare formală sau legală. Aceștia sunt muncitori pe termen scurt, muncitori zilieri, pe oră – care trăiesc de pe o zi pe alta, fără economii, fără asigurări – și, în cele mai multe cazuri, fără asigurare de sănătate. Ei sunt efectiv lăsați la capriciul „pieții”. Iar acum piața s-a prăbușit.

Oamenii au rămas fără nimic. Fără muncă, fără venituri, fără bani pentru a plăti mâncarea, chiria, medicamentele, iar guvernul le ordonă afectaților de sărăcie să rămână acasă – blocare în carantină – pentru a se proteja de un virus, un virus impus pe care nu-l vede nimeni, dar guvernul și mass-media se asigură că sunteți conștienți – și speriați – de pericolul pe care îl presupune, despre care nu puteți ști niciodată dacă este adevărat sau fals. […]

The New York Times (22 aprilie 2020) scria: „În loc de coronavirus, ne va ucide foamea.” Se apropie o criză alimentară globală. Lumea nu s-a confruntat niciodată cu un pericol de foamete ca acum, afirmau specialiștii. S-ar putea dubla numărul persoanelor care suferă acut de foame, ajungând la 265 de milioane până la sfârșitul acestui an.

De asemenea, The New York Times arată:
„În Kibera, cea mai mare mahala din Nairobi, Kenya, rezidenții trăiesc deja în sărăcie extremă. Disperați să mănânce au declanșat o debandadă în timpul unei livrări recente de făină și ulei de gătit, care s-a soldat cu mulți răniți și două persoane moarte.”
„În India, mii de muncitori se aşază la coadă de două ori pe zi pentru pâine și legume prăjite, pentru a menține foamea la o limită suportabilă.”
„Și în Columbia, gospodăriile sărace atârnă haine roșii și steaguri de la geamurile și balcoanele lor, ca semn că le este foame.”

Aceasta amintește de infama afirmaţie al lui Kissinger din anii ’70 despre foamete: „Cine controlează aprovizionarea cu alimente, controlează oamenii; cine controlează petrolul, controlează națiunile; cine controlează energia, poate controla continente întregi; cine controlează banii, poate controla lumea.”
Kissinger, şi de asemenea Bill Gates şi Rockefeller-ii sunt „bine intenționați”: nu au făcut niciodată un secret din dorința lor de a reduce populația mondială într-o manieră care amintește de eugenie, pentru „eradicarea sărăciei”, de exemplu prin vaccinare, începând cu Africa.
Gates a sugerat recent să-și testeze noul vaccin împotriva coronavirusului în Africa – la care a protestat chiar și amicul său, dr. Tedros, directorul general al OMS.

Pandemia de coronavirus a adus sărăcia și foametea la milioane de oameni din întreaga lume. Și nu se întrevede vreun final. Dimpotrivă, s-ar părea că aproape toate guvernele sunt cooptate sau forţate tacit să adere la „directive”.
Este atât diabolic, cât şi dincolo de puterea de înțelegere. De ce? „Elitele globale” cred cu adevărat că în felul acesta contribuie la viitorul și bunăstarea umanității. Cu toate acestea, acțiunile lor abjecte au dus la mizerie, șomaj și disperare .

Fără astfel de măsuri coercitive, cu greu s-ar putea explica de ce aproape toate guvernele planetei se supun acestei oribile agende sociale și economice și mint, mint, mint abject oamenii. Aceiași oameni pe care ar fi necesar să îi protejeze împotriva șomajului, foametei și disperării.

În circumstanțele „normale” de inegalitate de la nivelul întregului globul, aproximativ 9 milioane de oameni mor anual din cauza bolilor legate de foame și foamete. Această cifră poate acum să crească exponențial. Poate se va ajunge la zeci de milioane sau mai mult.
Foametea și moartea din cauza foametei ar putea fi în continuare afectate de lipsa de alimente cauzată artificial sau de secete și inundații – rezultate din schimbările climatice provocate de om în mod special, nu prin creșterea ridicată a temperaturii provocată de CO2, cu se susţine în mod ridicol, ci de sistemul HAARP al Forțelor Aeriene din SUA (HAARP = Programul de cercetare aurorală activă de înaltă frecvență).

„În timpul războiului din Vietnam, s-au folosit tehnici de manipulare a norilor, începând cu anul 1967, în cadrul Proiectului Popeye, al cărui obiectiv era să prelungească sezonul musonilor și să blocheze rutele de aprovizionare a inamicului de-a lungul traseului Ho Chi Minh”. Astăzi sistemul HAARP a fost perfecționat și preschimbat într-o armă. Conform documentului US Air Force Raportul final AF 2025, modificarea vremii (pentru uz militar): „oferă luptătorului o gamă largă de opțiuni posibile pentru a învinge sau constrânge un adversar… Modificarea climei va deveni o parte a securității naționale și internaționale și ar putea fi realizată unilateral… Poate avea aplicații ofensive și defensive și chiar poate fi utilizată în scopuri de descurajare. Capacitatea de a genera precipitații, ceață și furtuni pe pământ sau de a modifica clima spațială … și producerea climei artificiale toate fac parte dintr-un set integrat de tehnologii [militare].”

Conform programului de vaccinare obligatorie propus de Fundației Gates, celor care refuză vaccinarea li se pot interzice călătoriile internaționale.

Mizeria abjectă care este impusă omenirii devine tot mai vizibilă. Stoparea accesului oamenilor la bunuri și afaceri, sărăcia, foametea…
În prezent, nu există un tribunal de tip Nürnberg, suficient de sincer, etic și puternic pentru a responsabiliza elitele globale aducându-le în fața justiției.
Este necesar ca noi, oamenii, să preluăm conducerea în această modificare de paradigmă în curs.
Este necesar ca noi, oamenii, să ieșim din această blocare atroce.
Nu prin confruntare directă, ci cu înțelepciune și înțelegere. Lăsând ca forțele feroce ale inamicului să ne întărească și să ne facă să ne depășim.”[1]

Raportul Rockefeller 2010

“Raportul în cauză are titlul „Scenarii pentru viitorul tehnologiei și al dezvoltării internaționale”. Acesta a fost publicat în mai 2010 în cooperare cu Global Business Network a futurologului Peter Schwartz. Raportul contine 4 diferite scenarii de viitor al omenirii afectate de o pandemie, dezvoltate de Schwartz şi compania. Primul scenariu poartă titlul şocant, LOCK STEP (BLOCAREA): O lume cu un control guvernamental mai strict și cu o conducere mai autoritară, cu inovare limitată și o tot mai mare împotrivire din partea cetățenilor. Interesant şi cunoscut, nu?

Scenariul Schwartz afirmă: În 2012, pandemia pe care lumea o anticipase de ani de zile a lovit în sfârșit. Spre deosebire de H1N1 din 2009, această nouă tulpină de gripă – provenind de la gâștele sălbatice – a fost extrem de virulentă și mortală. Chiar și naţiunile cel mai bine pregătite pentru o pandemie au fost rapid copleșite atunci când virusul s-a răspândit în întreaga lume, infectând aproape 20% din populația mondială și ucigând 8 milioane în doar șapte luni… El continuă: Pandemia a avut, de asemenea, un efect mortal asupra economiilor: Mobilitatea internațională atât a persoanelor, cât și a bunurilor s-a blocat, afectând grav industrii precum turismul și întrerupând lanțurile de aprovizionare globale. Chiar și la nivel local, clădirile de magazine şi de birouri,în mod normal pline de freamăt sunt goale luni de zile, fără angajați și clienți.
……
Cu toate acestea, câteva țări s-au descurcat mult mai bine – în special China. Impunerea și aplicarea rapidă de către guvernul chinez a carantinei obligatorii pentru toți cetățenii, precum și închiderea imediată și aproape ermetică a tuturor granițelor au salvat milioane de vieți, stopând răspândirea virusului mult mai devreme decât în alte țări și permițând o redresare mai rapidă după pandemie.

Guvernul Chinei nu a fost singurul care a luat măsuri extreme pentru a-și proteja cetățenii de riscuri și expunere. În timpul pandemiei, liderii naționali din întreaga lume și-au impus autoritatea și au impus reguli și restricții, de la purtarea obligatorie a măștilor de față la verificarea temperaturii corpului la intrările în spații comune, cum ar fi gări și supermarketuri. Chiar și după ce pandemia s-a estompat, controlul și supravegherea mai autoritară a cetățenilor și activităților acestora au rămas în vigoare și chiar s-au intensificat. Pentru a se proteja de răspândirea problemelor din ce în ce mai globale – de la pandemii și terorism transnațional la crize de mediu și la creșterea sărăciei – liderii din întreaga lume au trecut la o conducere autoritară.””

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA: “Rata mortalității COVID-19 este de 0,26%”

“Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) indică o rată a mortalității pentru COVID-19 de numai 0,26%, dublu față de cea a gripei sezoniere, dar mult mai mică decât estimările inițiale.

Determinarea ratei mortalității COVID-19 a fost unul dintre cele mai importante deziderate ale oamenilor de știință, de la descoperirea bolii, la sfârșitul anului trecut. Însă, din eroare sau rea-credință, omenirea a fost bombardată cu cifre apocaliptice

La începutul lui februarie, experții de la Imperial College din Londra au estimat că în jur de 1% dintre infecțiile cu COVID -19 duc la deces.

Cifra aceasta, care era de zece ori mai mare decât cea a gripei sezoniere, a reprezentat un șoc pentru Statele Unite, Marea Britanie și pentru lumea întreagă, fapt care a determinat luarea unor măsuri severe de restricționare a libertăților individuale.

Aceste estimări îngrijorătoare au persistat timp de luni de zile. Consilierul medical al Casei Albe, faimosul, de acum, medic Anthony Fauci, a declarat că boala „este de 10 ori mai mortală decât gripa”.

Organizația Mondială a Sănătății, blamată în repetate rânduri de către Trump, a anunțat la începutul lui martie că rata mortalității este de 3,4%, sporind panica și înăsprind regimurile de izolare din lumea întreagă.

Totuși, administrația Trump a îndemnat guvernatorii statelor să relaxeze restricțiile, fapt care i-a atras critici severe din partea presei.

În ultimele săptămâni, totuși, în Statele Unite, estimările atât de sumbre privind rata mortalității, s-au mai luminat.

Ținând cont de testele serologice la scară mare, care au indicat că maladia este mult mai răspândită, și în consecință mult mai puțin mortală, decât se crezuse inițial, oamenii de știință și-au revizuit estimările privind rata mortalității.

Pe 22 mai, CDC a publicat o listă numită „scenarii de planificare pandemică a COVID-19”. Documentul enunță cinci scenarii diferite, dintre care unul este numit „cea mai bună estimare curentă” a pandemiei.

Scenariul afirmă că rata generală a mortalității pentru COVID-19 este de 0,4%. Totuși, CDC spune că estimează că 35% dintre infecții aunt asimptomatice, ceea ce înseamnă că rata totală a mortalității, în scenariul „cea mai bună estimare” este de 0,26%.

Cifra deceselor de COVID-19 a ajuns în Statele Unite în jurul a 100.000, iar potrivit statisticilor CDC, numărul victimelor de gripă înregistrate anual este de circa 60.000.”[3]

Covid-19 | Document oficial al Ministerului german de Interne: Pandemia a fost o alarmă falsă la nivel global

“Un document intern, realizat de mai mulți experți, la comanda Ministerului german de Interne, susține că măsurile luate de Guvernul de la Berlin pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au fost exagerate.

Potrivit raportului, pandemia de COVID-19 nu este atât de gravă, fiind mai degrabă o alarmă falsă la nivel mondial, informează Global Research.

Guvernul federal al Germaniei, dar și presa din această țară, se confruntă cu un scandal după ce documentul a apărut recent în spațiul public.

Printre cele mai controversate puncte ale raportului se numără ideea că pericolul prezentat de COVID-19 a fost mult supraestimat. Autorii susțin că nu există dovezi potrivit cărora pericolul prezentat de noul coronavirus ar fi fost mai mare decât nivelul considerat normal în cazul epidemiilor în general.

Raportul mai notează că multe dintre persoanele care au murit din cauza acestei boli ar fi murit oricum, din punct de vedere statistic, anul acesta, ori din cauza vârstei înaintate, ori ca urmare a afecțiunilor de care majoritatea sufereau.

Autorii documentului fac și o comparație cu mortalitatea provocată de alte afecțiuni. Astfel, ei notează că, la nivel mondial, în trei luni au murit 250.000 de persoane din cauza COVID-19, comparativ cu 1,5 milioane de decese provocate în întreaga lume de epidemia de gripă din 2017-2018.

În concluzie, potrivit studiului, pericolul prezentat de noul tip de coronavirus nu este mai mare decât al altor tipuri de virus și nu există dovezi care să indice că pandemia de COVID-19 nu ar fi altceva decât „o alarmă falsă”.

Măsurile luate de statele lumii au avut „consecințe numeroase și grave”

Raportul susține că măsurile luate de Guvern pentru limitarea răspândirii bolii a avut „consecințe numeroase și grave” asupra populației. Mai mult, autorii susțin că restricțiile impuse de stat au provocat mai multe decese decât coronavirusul, dat fiind faptul că pacienții care suferă de alte boli decât COVID-19 au fost ignorați de sistemul de sănătate german. De altfel, luna trecută, presa germană susținea că peste 52.000 de intervenții chirurgicale în cazul pacienților cu afecțiuni oncologice ar fi fost amânate în perioada restricțiilor.

Inițial, Guvernul a încercat minimalizarea importanței raportului, despre care a spus că ar fi scris de un singur angajat, iar conținutul documentului ar reprezenta doar opinia proprie a acestuia.

Cu toate acestea, raportul de 93 de pagini a fost scris de o echipă de oameni de știință, aprobat de Ministerul de Interne și format din experți în domeniul sanitar din cadrul mai multor universități germane.

De altfel, experții care au redactat documentul au transmis un comunicat prin care au criticat Guvernul de la Berlin că ar fi ignorat sfaturile lor și i-au cerut ministrului de Interne să facă o declarație oficială despre acest raport.

Guvernul german nu a reacționat până în prezent față de informațiile apărute în presă.”[4]

Noua Ordine Mondială: Covid-19, frica, sfârșitul libertăților și dictatura globală

“Statul-coșmar COVID-19: Cum a fost aruncată Omenirea peste noapte în cea mai cruntă Dictatură

Autor: Adrian Pătrușcă

Individul nu mai este apreciat și sancționat pentru faptele și gesturile sale, ci după starea sa de sănătate. O distopie pe care nici Orwell nu a putut-o imagina.

O disecție pe trupul muribund al societății occidentale efectuată de bisturiul lucid al sociologului Shmuel Trigano pentru Le Figaro.

Odată apărută relaxarea, a devenit posibil să luăm puțină distanță pentru a reflecta la strania experiență pe care am trăit-o. Aș vrea să abordez aspectul politic al fenomenului. Terapia publică imaginată de guverne a implicat dispozitive de poliție și de supraveghere fără precedent.

Aș dori să le privesc din exterior, în mod obiectiv, fără intenția profilactică ce le animă și pe care toată lumea (sau aproape) le înțelege.

Un sistem de putere de un tip nou a fost instituit în această perioadă. Nu se aplica bunurilor sau serviciilor, ci condiției înseși a existenței, trupurilor indivizilor, care, pentru că erau bolnavi (sau puteau fi), s-au văzut privați de libertatea de a se deplasa, împiedicați de la socializare și chiar de la paternitate, până la a deveni niște obiecte anonime ale unei urmăriri digitale care le supraveghează faptele și gesturile.

A te vedea oprit și sancționat pentru că ai ieșit pe stradă și nu ai respectat izolarea are ceva fantastic în sine, apropiat de SF.

Faptul ca o maladie sau starea de sănătate să depindă de o responsabilitate pentru care trebuie să dai socoteală, este ceva cu totul nou.

La fel, a interzice persoanelor de peste 70 de ani de a se îndepărta de domiciliile lor. Înseamnă asta că vârsta însăși constituie o contravenție, în condițiile în care contaminarea și vârsta nu țin de alegere, ci de o condiție suferită pasiv?

Și protocolul de izolare, în cele mai mici detalii, inclusiv spațiul vital de care se bucură un individ în spațiul public (calificat „distanțare socială”) are ceva dantesc.

Cum să definești această nouă regulă? Ea este „ad personam” și nu are aplicabilitate universală. Acum nu mai sunt rasa ori religia cele care îl închid pe individ, ci starea sa de sănătate? Este un criteriu care ține de determinism, și nu de libertate.

În măsura în care acest regim nu mai depinde de un sistem medical (în cadrul unui spital), ci statal (spațiul public) el poate fi calificat în mod obiectiv drept regim polițienesc.

Este astfel prin modul în care își impune legea, adică teroarea, frica, panica la instaurarea căreia au contribuit declarațiile alarmiste ale puterii.

Această teroare a fost autoritatea absolută, de genul celor de care asculți fără constrângeri, ca de pildă din convingere sau rațiune, fără a întreba sau – cu atât mai puțin – a te revolta.

Această autoritate, de natură și anvergură politică, s-a bazat totuși pe o altă autoritate, cea a comisiilor de experți medicali, în spatele cărora puterea politică s-a ascuns de-a lungul acestei crize.

Aceasta lua deciziile: autoritate intangibilă, deoarece era nepolitică, netrebuind să dea socoteală decât comunității de cercetători. Prin urmare, deținătoare a unei puteri fără limite, confirmate în plus de aureola invincibilă a Științei, cu atât mai mult cu cât această știință se ocupa de viață și de moarte.

O asemenea putere este fără precedent pe scena politică, asemănătoare cu abuzul de putere juridică, ce caracterizează viața cetățenească, în care decizia depinde de un areopag de judecători (medici în cazul nostru), luând decizii fără a fi fost aleși, nici controlați.

(În Franța și Italia, problema de a ști dacă oamenii în vârstă trebuie intubați sau nu a făcut să planeze spectrul evoluției situației către un drept de viață și de moarte).

Controversa din Franța în jurul profesorului Raoult (promotorul tratamentului cu clorochină – n.r.) a avut din acest punct de vedere o consecință benefică, deoarece a arătat că Știința nu este infailibilă și că ascunde disensiuni, școli de gândire, grupuri care se înfruntă.

A arătat că Știința este animată de mize de putere și de conflicte de interese. La fel ca în politică.

Amenințarea unui „al doilea val” (în septembrie, cu zeci de mii de morți, anunțați ici și colo), arată că sistemul se perpetuează chiar și în relaxare, deși „valul doi” este doar o ipoteză, nu o certitudine („științifico-fantastică”, spune profesorul Raoult).

Unul dintre cele mai uimitoare aspecte ale acestui sistem se manifestă în plan economic: faptul de a asculta exigențelor sanitare ar trebui să fie gratifiant, însă el te aruncă, după cum ești puternic sau sărman, în ruină sau în sărăcie.

Și aici, uluirea este maximă: totul mergea (mai mult sau mai puțin) bine, apoi deodată totul s-a prăbușit și ne găsim cufundați într-o uriașă adversitate.

Regimul politic al pandemiei nu conferă astfel nici un avantaj membrilor săi, în afara celui de a trăi (în condițiile în care rata mică a mortalității pe plan general nu este ceea ce experții în statistică anunțau).

Supraviețuirea economică va depinde în aceste condiții de subvenții, de amânări de datorii etc., care vor face din Stat marele și unicul distribuitor al unui minimum vital.

Regimul pandemiei dorea să salveze populația cu prețul aruncării sale într-o prăpastie economică, atentând adică la susbzistența însăși a izolaților, din fericire scăpați (dar nimeni nu ar putea spune care ar fi fost situația, fără izolare).

În ceea ce privește exercitarea puterii, aceasta a fost încredințată artei cuvântului și dispozitivelor care o propagă, adică media de informare, care, în această perioadă, nu au vorbit decât de acest subiect, uitând de restul lumii și sporind angoasa populației.

La începutul epidemiei, presa a răspândit anunțul a sute de mii de morți posibili, anunț confirmat de OMS și de comunicările Chinei, și nu a încetat să revină de-a lungul timpului cu statistici zilnice.

Nimeni nu a spus limpede că s-ar putea ca modelele matematice ale „experților” să fie greșite.

Ieșirea din izolare se plătește cu un plus de control pe teren (de către poliție, armată în unele țări): autorizații de ieșire și deplasare pe anumite distanțe, dreptul de a folosi mijloacele de transport în comun vor perpetua astfel aplicarea polițienească a consemnelor.

De remarcat și că acest model de putere a generat o iluzie a comunității și a socializării, o socializare „virtuală”. Ea ne eliberează de greutatea corpului și de spațiu, reconstruindu-le în conformitate cu codurile de mediatizare, adică ale substituirii vieții reale cu o viață imaginară, eludând reflexivitatea socializării reale.

Decantarea acestei experiențe de coșmar va fi lungă. Să sperăm că ea nu va prejudicia ceea ce ar putea fi viitorul și care există deja în regimul totalitar chinez, care pare să fi servit de model (deși în mod subconștient) statelor occidentale.”

Sursa:dir.org.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *