China a făcut teste umane pentru a crea super soldați biologic îmbunătățiți, spune oficialul de top al SUA

WASHINGTON – Serviciile secrete americane arată că China a efectuat „testări umane” asupra membrilor Armatei Populare de Eliberare în speranța de a dezvolta soldați cu „capacități biologic îmbunătățite”, a declarat vineri oficialul de vârf al serviciilor de informații americane.

John Ratcliffe, directorul serviciilor de informații naționale, a inclus reclamația explozivă într-o lungă revistă Wall Street Journal, în care susținea că China reprezintă amenințarea preeminentă a securității naționale pentru SUA.

„Nu există limite etice în căutarea puterii de la Beijing”, a scris Ratcliffe, fost membru republican al Congresului din Texas.

Biroul său și CIA nu au răspuns imediat la cererile de a elabora noțiunea că China a încercat să creeze „super soldați” de genul descris în filme de la Hollywood precum „Căpitanul Americii”, „Sânge” și „Soldatul universal”.

Anul trecut, doi savanți americani au scris o lucrare care examinează ambițiile Chinei de a aplica biotehnologia pe câmpul de luptă, inclusiv ceea ce spuneau că sunt semne că China este interesată să folosească tehnologia de editare genică pentru a spori performanța umană – și poate a soldaților .

Mai exact, savanții au explorat cercetarea chineză folosind instrumentul de editare genică CRISPR, prescurtând „grupuri de repetări palindromice scurte intercalate în mod regulat”. CRISPR a fost utilizat pentru tratarea bolilor genetice și modificarea plantelor, dar oamenii de știință occidentali consideră că nu este etic să caute să manipuleze gene pentru a spori performanța oamenilor sănătoși.

„Deși potențialul pârghie al CRISPR pentru creșterea capacităților umane pe viitorul câmp de luptă rămâne doar o posibilitate ipotetică în prezent, există indicii că cercetătorii militari chinezi încep să-și exploreze potențialul”, au scris cercetătorii, Elsa Kania, un expert în domeniul chinezilor. tehnologie de apărare la Centrul pentru o nouă securitate americană și Wilson VornDick, consultant pe probleme din China și fost ofițer al marinei.

„Oamenii de știință și strategii militari chinezi au subliniat în mod constant că biotehnologia ar putea deveni o„ nouă înălțime strategică de comandă a viitoarei revoluții în afaceri militare ”, au scris cercetătorii, citând un articol din 2015 într-un ziar militar.

Un general chinez proeminent, au remarcat ei, a declarat în 2017 că „biotehnologia modernă și integrarea acesteia cu informațiile, nano (tehnologia) și domeniile cognitive etc. vor avea influențe revoluționare asupra armelor și echipamentelor, spațiilor de luptă, formelor de război , și teorii militare. „

VornDick a declarat într-un interviu telefonic că este mai puțin îngrijorat de avantajul câmpului de luptă pe care o poate oferi o astfel de cercetare decât de consecințele manipulării genelor umane.

„Când începem să ne jucăm cu organisme genetice, ar putea exista consecințe neprevăzute”, a spus el.

Reprezentanții guvernului chinez nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Mesajul general al articolului de opinie al lui Ratcliffe este că China este un adversar periculos care amenință securitatea economică și națională americană.

„Republica Populară Chineză reprezintă cea mai mare amenințare pentru America de astăzi și cea mai mare amenințare la adresa democrației și libertății din întreaga lume de după al doilea război mondial”, a scris el. „Informația este clară: Beijingul intenționează să domine SUA și restul planetei din punct de vedere economic, militar și tehnologic”.

Într-un interviu acordat Fox News, Ratcliffe l-a îndemnat pe președintele ales Joe Biden să „fie sincer” cu privire la China.

După cum a raportat NBC News, Biden și consilierii săi în materie de politică externă sunt de acord că China reprezintă o amenințare majoră, dar spun că sunt de părere că administrația Trump a oferit mai multă strălucire decât substanță ca răspuns.Scrie nbcnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *