Care sunt cauzele spirituale ale bolilor – regiunea capului

Nasul Inflamatiile nazale Nasul este un organ prin care inhalati si expirati aerul. Un nas obturat restrânge acest schimb cu exteriorul. (A se vedea si Sistemul respirator). Când aveti o raceala vreti sa va retrageti în sine pentru ca nu mai puteti

Nasul

Inflamatiile nazale

Nasul este un organ prin care inhalati si expirati aerul. Un nas obturat restrânge acest schimb cu exteriorul. (A se vedea si Sistemul respirator). Când aveti o raceala vreti sa va retrageti în sine pentru ca nu mai puteti mirosi lucrurile. Poate exista un conflict pe care încercati sa-l stergeti, sau poate lucrurile au devenit pur si simplu prea mult pentru voi.

Asigurati-va pacea si odihna dupa care tanjiti, îngaduiti-va sa puneti  distanta între voi si ceilalti oameni, între voi si probleme. Adunati noi puteri. Veti fi atunci capabili sa va clarificati conflictele cu mai multa usurinta.

Problemele sinusurilor.

Aceste simptome indica faptul ca cineva apropiat va irita. Observati modul în  care ati reactionat si acceptati-l. Asigurati-va odihna si regasiti-va puterea si independenta. Daca reusiti, nimeni nu va mai putea sa va enerveze de acum încolo.

Urechile

Dureri de urechi, otite

Ca în toate procesele inflamatorii, este vorba de o nemultumire cauzata de un conflict care nu a fost eradicat. Ce anume doriti sa auziti? În ce zona a vietii voastre va lipseste smerenia?  Traume de acest gen apar în mod frecvent în copilarie.  Devenim constienti de faptul ca în mod inconstient, atragem situatii si persoane din exterior care ne învata exact acele lucruri pe care refuzam sa le învatam singuri. Ascultati si învatati, orice lucru are ceva sa ne spuna. Ascultati, de asemenea, vocea interioara si urmati-i sfatul. În acest mod nu va mai fi nevoie sa va îmbolnaviti .

Auzul slabit

Aceste simptome apar în mod obisnuit la o vârsta avansata. Persoanele afectate se izoleaza în ele însele mai mult decât înainte si devin din ce în ce mai rigide si inflexibile si au o mai mica dorinta de a asculta. Cu toate ca cele expuse apar, cel mai des, la persoane în vârsta, aceasta nu este o regula absoluta. Ca boala, vârsta a treia scoate la iveala adevarul.

Astfel  problemele care nu au fost rezolvate de-a lungul vietii reapar. Încercati sa mentineti o minte deschisa si receptiva pe masura ce îmbatrâniti si învatati din tot ceea ce vi se întâmpla. Ascultati, de asemenea, constiincios vocea interioara si fiti deschisi la ceea ce vine.

Surzenia totala.

Numai persoanele care au ignorat total vocea interioara pentru multa vreme devin surde. Aceasta este o forma extrema a simptomelor descrise înainte, o stare de îmbolnavire a inimii-capului si de izolare. Prin a fi surd sunteti în mod absolut fortati sa ascultati ceea ce se întâmpla în interiorul vostru. Învatati din aceasta si ascultati semnalele din interior si fluxul vital din voi. Deschideti-va complet vocii interioare si ascultati-i comenzile.

Gura

Respiratia neplacuta

Ceea  ce  expirati  corespunde  cu  starea  voastra  interioara.  Daca  respiratia  voastra miroase  neplacut    este  din  cauza  ca  gândurile  sunt  de  asemenea  neplacute.  Sunteti nemultumiti privind adevarul în fata. Uitati-va bine la adevarurile de care sunteti în mod special preocupat si realizati  odata ca dragostea, prietenia si onestitatea prevaleaza în interiorul vostru iar respiratia voastra va redeveni proaspata.

Probleme generale ale gurii.

Problemele legate de gura indica o anumita inabilitate de a accepta noi impresii sau idei. Ca urmare, sunteti coplesiti de opinii rigide si ati devenit rigizi. Învatati sa fiti receptivi la noi idei si conceptii si fiti pregatiti sa acceptati noul. Deveniti mai flexibili si mai deschisi.

Polipi nazali

Aceste probleme sunt în mod uzual un semn al dificultatilor în familie, o atmosfera tensionata  acasa,  unde  copiii    sunt  nemultumiti  si  se  simt  îndepartati.  Dati  copiilor întelegerea faptului ca sunt doriti, în ciuda greutatilor de orice natura. Fiecare fiinta umana este expresia puterii divine a creatiei si are dreptul sa fie aici, în privinta a ceea ce ea sau el au de învatat. Acceptati-va atât pe voi cât si pe copii asa cum sunt si oferiti-va unul altuia dragoste si afectiune.

Dintii si gingiile

Problemele danturii în general inclusiv deteriorarea dintilor.

Starea danturii voastre arata în ce masura sunteti capabili sa va evidentiati, sa duceti o lupta, sa va gasiti o cale. O  dantura deteriorata indica ca aveti mari dificultati în a va exprima forta  (prin analogie cu felinele) sa va evidentiati pe voi însiva si faptul ca, pe de alta parte, nu vreti sa recunoasteti acest lucru, ori sunteti incapabil sa o faceti. Aveti adesea dificultati în a lua decizii si în a sublima agresivitatea naturala pierzând dragostea si recunoasterea generala. Fiti voi însiva, observati ce asteapta lumea de la voi.  

Acceptati-va tendintele spre agresivitate si lasati-le sa ia loc în interiorul vostru fara a le condamna. În acest fel se pot transforma într-o forta pozitiva si constructiva care va va ajuta sa va atingeti cu usurinta scopurile.

Scrâsnirea dintilor noaptea.

Scrâsnirea dintilor noaptea este indicatia a unei agresivitati neeliberate, neexprimate, neîntelese. Dorinta de a avea actiuni incisive nu este admisa în timpul zilei, de unde acest exces de încrâncenare în timpul noptii. Este timpul sa deveniti constienti de furia voastra, de agresivitate si neajutorare. Nu le îndepartati pâna nu adormiti.

Tartrul (Odontolithiasis)

Aceasta nemultumire este o manifestare a unei agresiuni care nu a fost înlaturata si care  literalmente  s-a  transformat  în  piatra.  Aceasta  înseamna  ca,  daca  va  rezolvati problemele cu mai multa constiinciozitate nu va mai fi nevoie ca efectele sa se manifeste prin dintii vostri.

Dintii falsi

Dintii falsi creeaza o impresie de vitalitate si evidentiere care în realitate nu exista. Daca aveti dinti falsi, priviti-va sa vedeti daca ati luat mai mult decât puteti mesteca sau daca traiti prea mult în acord cu ceea ce alte persoane asteapta de la dumneavoastra. Întrebati-va ce doriti cu adevarat si aveti curajul sa lasati deoparte dorintele altora.

Probleme generale ale gingiilor

Asa cum gingiile sunt baza dintilor, asa încrederea în viata si în sine sunt baza în a fi capabil sa evidentiati. Problemele legate de gingii indica o incapacitate în acesta zona, probabil datorata temerii de a pierde dragostea. Sunteti atinsi si vulnerabili si nu aveti curajul sa spargeti gheata.

Atâta vreme cât va veti iubi si va veti accepta ca atare, nu veti mai fi dependenti de dragostea si recunoasterea celorlalti si veti fi capabili sa va realizati propriile dorinte. Veti deveni autentici în a oferi celorlalti dragostea pe care ati descoperit-o în voi însiva.

Care sunt cauzele spirituale ale bolilor – regiunea capului

Creierul Factori de baza Emisfera dreapta a creierului controleaza predominant functiile jumatatii stângi ale corpului  si  totodata  este  în  legatura  cu  întelegerea  sufleteasca,  creativitatea, simturile, intuitia, perceptia spatiului si a mu

Creierul

Factori de baza

Emisfera dreapta a creierului controleaza predominant functiile jumatatii stângi ale corpului  si totodata  este  în  legatura  cu  întelegerea  sufleteasca,  creativitatea, simturile, intuitia, perceptia spatiului si a muzicii. Emisfera dreapta corespunde Yin în traditia chineza, precum si Lunii, apei, aspectelor feminine si receptivitatii.

Emisfera stânga controleaza în mod predominant partea dreapta a corpului si are legatura cu logica, gândirea analitica si rationala, inteligenta, limbajul si matematica. Corespunde, de asemenea,   chinezescului Yang , Soarelui, aspectelor masculine si principiului de a darui.

Epilepsia.

In timpul unei crize de epilepsie o persoana elibereaza prin energie apasarea si agresiunea.“Energia pozitiva pe care o eliberati, va permite sa va abandonati atât memoria cât si cunostinta. Acceptati fortele si energiile din interiorul dvs. fara a le reprima sau dezaproba si îmbracati-le într-o forma constienta. Experimentati si acceptati orice primiti în constiinta atunci când adormiti. Aceasta va va permite sa învatati ce este devotamentul si sa lasati lucrurile sa se elibereze fara a fi fortat sa o faceti.”

Pierderea cunostintei (comotie).

Notiunea de comotie reprezinta ceva ce va demoleaza întreaga maniera de a gândi. Esti incapabil sa tii capul ridicat din cauza ca începe sa te doara de îndata ce te ridici. Traiesti cu vechea ta maniera de a gândi si ramâi tu însuti. Da-ti sansa de a integra în viata ta simtamintele si intuitia.

Tumori pe creier.

O tumoare pe creier este un semnal ca  trebuie sa schimbi modul de a gândi. Esti ceea ce se numeste “greu de cap” si nu doresti sa renunti la vechile  deprinderi care au durat suficient de mult încât sa te îmbolnaveasca si în plan fizic. Trebuie sa încerci sa întelegi ca întreaga viata este supusa schimbarilor permanente. Ai încredere în puterea vietii si vei gasi libertatea.

Durerile de cap.

Durerile de cap sunt un indiciu al unei tensiuni excesive. Pot fi cauzate de existenta unei ambitii excesive si/sau unei   dorinte acute de perfectiune. O alta cauza obisnuita a durerilor cumplite de cap este îngrijorarea permanenta. Greseala este ca acorzi o prea mare importanta rationalului care salasluieste în mintea ta prea mult timp. Regaseste-ti echilibrul prin constientizarea a ceea ce se întâmpla în interiorul tau si  prin a-ti urma intuitia. Lasa lucrurile sa curga fara sa le judeci. Aceasta va slabi tensiunea si va crea spatiu pentru pace, dragoste si bucurie.

Apoplexia.

În timpul unui atac de apoplexie, irigarea anumitor zone ale creierului se întrerupe si acestea înceteaza sa mai functioneze corespunzator. Aceasta demonstreaza o rezistenta extrema împotriva vietii si o negare a Eu-lui  în acelasi timp. Ceea ce rezulta de aici este paralizia  care  restrictioneaza  activitatea  ta  în  lumea  de  afara.  Întelege  aceasta  lectie, dezvolta si acorda mai mare atentie simtamintelor tale si intuitiei. Accepta viata ca un tot.

Parul

Problemele parului în general

Parul tau este un simbol al libertatii si puterii. În vremurile de demult, parul lung era un semn al libertatii civice, dimpotriva parul scurt însemna de cele mai multe ori ca puterea, libertatea si demnitatea persoanei vizate au fost retrase. Daca ai probleme cu parul  întreba- te ce doresti de fapt sa faci în raport cu ce se asteapta de la tine de catre altii. Daca vei gasi curajul sa fi sincer cu tine vei putea regasi bucuria de a trai si totodata vei da un sens libertatii si puterii – la fel ca si parul tau. Dezvoltarea acestei linii de gândire îti poate da o interpretare pentru parul degenerat.

Ochii

Problemele ochilor în general

Ochii nostri sunt ferestrele lumii si oglinda sufletului nostru. Ei primesc impresii si reflecta la rândul lor ceea ce percepem. Daca aveti probleme cu ochii trebuie sa va întrebati ce anume nu vreti sa vedeti. Claritatea perfecta este în legatura cu ceea ce constientizati, pentru a putea gasi lumina si adevarul. Priviti înauntrul vostru înainte de a întoarce privirea catre lume. În acest fel veti fi capabil sa aveti o alta perspectiva a lucrurilor legate de voi.

Conjunctivitele

Conjunctivitele indica un conflict pe care refuzati sa-l constientizati. Daca simtiti dorinta de a închide ochii, atunci priviti în interiorul fiintei voastre. Fiti onesti cu voi însiva si asumati-va conflictul. Priviti-l constient si observati-va reactiile fara sa le condamnati. Solutia este deja la voi.

Orbirea

Orbirea  este    forma  extrema  de  a  nu  dori  sa  vedeti.  Este  manifestarea  orbirii constiintei. Orbirea poate si trebuie sa conduca influxul în interior. Uitati-va în interiorul vostru, iar libertatea pe care o veti gasi va releva lucrurile care sunt refuzate privirii lumii. În acest fel veti descoperi o noua lume si un nou mod de a percepe lucrurile.

Discromatopsie

Pentru cei ce nu pot distinge culorile, totul pare cenusiu si arata la fel. Daca sunteti incapabil sa vedeti diversitatea culorilor vietii, deschideti din nou ochii asupra unitatii care sta la baza relatiilor dintre toate lucrurile si aruncati din nou o privire asupra lumii. Veti realiza cât de multa bucurie si placere veti gasi în diversitatea vietii.

Cataracta cenusie.

Cand aveti cataracta cenusie, viziunea voastra asupra lumii este diminuata si lucrurile nu pot fi percepute cu claritate. Practic refuzati sa vedeti anumite lucruri si   pastrati o distanta între voi însiva si mediul înconjurator. Este ca si cum ati lasa jos transperantele.

Ratiunea pentru care viziunea tridimensionala a fost diminuata este sa va ajute sa va opriti a privi numai conturul extern al lucrurilor. Astfel, daca viitorul pare întunecat priviti în interior pâna gasiti fluxul de lumina. Atunci aceasta va revarsa lumina pe cenusiul lumii de afara, asa cum soarele straluceste peste griurile unei zile terne.

Glaucomul

Glaucomul este rezultatul cresterii presiunii intraoculare. Aceasta la rândul ei este rezultatul unei continue presiuni a fluxului interior cauzata de lacrimile care nu au curs si de sentimentul ca ati fost raniti. Ati pierdut literalmente busola unei vieti vaste si expansive. Percepeti doar o mica parte a întregului, iar aceasta corespunde ideilor pe care le aveti deja formate despre aceasta. Admiteti  supararea si lasati lacrimile sa curga. Dupa aceasta veti fi capabil sa va deschideti catre viata din nou.

Miopia.

Miopia este întotdeauna un indiciu pentru o prea mare subiectivitate. Priviti totul din propriul punct de vedere. Viziunea voastra limitata indica faptul ca ar trebui sa va analizati foarte bine, si sa faceti în asa fel pentru a mari cunoasterea despre sine. Lumea care ne înconjoara este întotdeauna o expresie a propriului Eu. Astfel, ceea ce vedeti în jurul vostru va învata multe despre voi însiva si va va  ajuta sa dobânditi mai multa maturitate. Vederea asupra lumii înconjuratoare se va extinde odata ce veti descoperi extinderea în interiorul vostru.

(Din acest motiv, miopia dispare de cele mai multe ori la batrânete. Pe de alta parte, se poate dezvolta la aceasta vârsta).

Strabism

Este un fel de viziune unilaterala, în care vedeti totul dintr-un singur punct de vedere si în care lucrurile par plate si bidimensionale. Pentru a deveni un întreg, trebuie sa încercati sa aflati si celelalte laturi ale lucrurilor si, totodata, sa învatati sa le acceptati. Încercati sa vedeti într-o alta dimensiune a realitatii fara sa excludeti anumite aspecte ale acesteia. Boala va va forta sa fiti sinceri cu voi însiva si în acelasi timp va va arata ca aveti lipsuri. Acordati atentie la ce va spune corpul vostru  si veti descoperi frumusetea, fiind capabili de a vedea toate laturile vietii.

Hipermetropia.

Hipermetropia apare de obicei la o vârsta înaintata. Este un indicator pentru a vedea viata ca un tot si a nu ramâne prinsi în trivialitati. Urmati sfatul pe care ochii vi-l dau.Sursa: Louise L. Hay – You can heal your life

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *