CAMELIA BOGDAN: IOHANNIS, SUSPECT DE SPALARE DE BANI – Judecatoarea Camelia Bogdan sare la Klaus Iohannis: “Sa pretinzi ca ai cumparat sase case din meditatii fara sa faci dovada ca ai platit taxe si impozite pe acele sume din meditatii ridica o foarte serioasa suspiciune privind savarsirea infractiunii de spalare de bani… Avem un presedinte de la care nu se confisca produsul infractiunii… Se poate confisca. Nu exista impunitate”. Bomba: Ionut Matei, coleg de masonerie cu Nutu Camataru

Declaratii explozive facute de judecatoarea suspendata Camelia Bogdan (foto) in legatura cu presedintele Romaniei Klaus Iohannis. Bogdan confirma faptul ca exista posibilitatea ca Iohannis sa fi facut spalare de bani in cazul caselor pe care pretinde ca le-a obtinut din meditatii.

Intr-un interviu acordat site-ului pressone.ro, Camelia Bogdan critica legea privind confiscarea extinsa promulgata recent de Iohannis, acuzand ca aceasta are ca efect dezincriminarea spalarii banilor. Culmea este, arata Bogdan, ca legea a fost promulgata de Iohannis in conditiile in care presedintele insusi este pasibil de spalare de bani in cazul caselor cumparare din meditatii. “E un proverb romanesc: pestele de la cap se-mpute! Atata timp cat in fruntea statului avem un presedinte in privinta caruia treneaza suspiciuni cu privire la savarsirea acestor infractiuni, si de la care nu se confisca produsul infractiunii, fiindca se bucura de imunitate. Dar se poate confisca ce s-a obtinut prin savarsirea de infractiuni. Nu exista impunitate pe asa ceva. Confiscarea este obligatorie”, sustine Bogdan.

Pe de alta parte, aceeasi judecatoare suspendata a oferit o informatie exploziva. Si anume ca judecatorul ICCJ Ionut Matei ar fi coleg de loja masonica cu interlopul Nutu Camataru. Aspect deosebit de grav, daca este real, in conditiile in care Ionut Matei s-a pronuntat in trecut in dosarele fratilor Nutu si Sile Camataru.

Iata declaratiile judecatoarei Camelia Bogdan:

Acum cred ca trebuie sa critic proiectul prin care s-a implementat la noi Directiva privind confiscarea. Sunt singura care a adus in atentia publica dezincriminarea spalarii banilor.

Astazi nu mai e infractiune spalare de bani atunci cand deschizi un cont in bani sau faci casa sau trimiti bani din afara, banii furati din trafic de persoane, din ce mai savarsesti pe afara, cybercrime sau trafic de droguri, trimiti banii in tara si se face o casa – nu mai e spalare de bani la noi. Ca s-a considerat ca daca nu te trage nimeni la raspundere, nu mai poti urmari spalarea de bani autonoma.

Asta a promulgat domnul presedinte Klaus Iohannis, in conditiile in care domnia sa este pasibil de aceste infractiuni. Nu se prea dezbate in presa din Romania, dar sa pretinzi ca ai cumparat sase case din meditatii fara sa faci dovada ca ai platit taxe si impozite pe acele sume din meditatii ridica o foarte serioasa suspiciune privind savarsirea infractiunii de spalare de bani. E un proverb romanesc: pestele de la cap se-mpute! Atata timp cat in fruntea statului avem un presedinte in privinta caruia treneaza suspiciuni cu privire la savarsirea acestor infractiuni, si de la care nu se confisca produsul infractiunii, fiindca se bucura de imunitate. Dar se poate confisca ce s-a obtinut prin savarsirea de infractiuni. Nu exista impunitate pe asa ceva. Confiscarea este obligatorie.

Dar acestea sunt principiile pe care le promovam noi, ati vazut ca la nivel de Parchet General, procurorul este preocupat sa nu mai fie gainat in capul SPP-istilor. Acestea sunt preocuparile actuale la noi, in loc sa combatem marea criminalitate economico-financiara.

(…)

Tot timpul am fost transanta, am spus lucrurilor pe nume, am confruntat problemele. La noi nu se obisnuieste aceasta practica. Sunt promovati cei care sunt slugarnici. Domnul presedinte al Inspectiei Judiciare a recunoscut la Antena 3 ca este mason. Si plagiator, ca domnul Netejoru e si plagiator. Din informatiile care exista, avem si multi masoni de buna credinta. Cum este cazul city managerului de la Oradea, care a devoalat ce se intampla in loje si cum a decazut aceasta institutie la noi.

S-a transformat intr-o institutie de interes public, deoarece au primit terenuri de la stat si este deturnat scopul in ideea savarsirii de infractiuni. Sunt si alti judecatori in aceste loji, despre care nu se scrie nimic. Ei pot fi ‘frati’ cu cei pe care ii judeca. Am inteles ca e si Nutu Camataru in loja. El a fost judecat de domnul judecator Ionut Matei, membru in aceeasi loja. Nu ai, ca judecator, niciun motiv sa nu-ti declari apartenenta la masonerie. Se incalca legea”.

sursa:luju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *