Bicarbonatul de sodiu combate bolile autoimune?

O doză zilnică de bicarbonat de sodiu poate ajuta la reducerea inflamației distructive a bolilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă, spun oamenii de știință.

Ei au unele din prima dovada a modului ieftine, over-the-counter antiacide poate încuraja splina noastră de a promova în loc un mediu anti-inflamator , care ar putea fi terapeutice în fața bolii inflamatorii, Colegiul Medical de cercetatori Georgia raport in Journal de Imunologie . Au arătat că, atunci când șobolanii sau persoanele sănătoase beau o soluție de bicarbonat de sodiu sau bicarbonat de sodiu, devine un factor declanșator pentru stomac să facă mai mult acid pentru a digera următoarea masă și pentru celulele mezoteliale puțin studiate așezate pe splină pentru a spune organ de dimensiunea pumnului, care nu este necesar să se instaleze un răspuns imun protector.

Celulele mezoteliale acoperă cavitățile corpului, cum ar fi cea care conține tractul nostru digestiv și acoperă, de asemenea, exteriorul organelor noastre, pentru a le împiedica, literalmente, să se frece. Cu aproximativ un deceniu în urmă, s-a constatat că aceste celule oferă și un alt nivel de protecție. Au degetele mici, numite microvili, care simt mediul și avertizează organele pe care le acoperă că există un invadator și că este nevoie de un răspuns imun.

Băuturile de bicarbonat de sodiu, cred oamenii de știință MCG, spun splinei – care face parte din sistemul imunitar, acționează ca un filtru mare de sânge și este locul în care sunt stocate unele celule albe din sânge, cum ar fi macrofagele – pentru a răspunde ușor răspunsului imun. „Cu siguranță, consumul de bicarbonat afectează splina și credem că este prin celulele mezoteliale”, spune O’Connor.

Conversația, care are loc cu ajutorul mesagerului chimic acetilcolină, pare să promoveze un peisaj care se schimbă împotriva inflamației, relatează ei.

În splină, precum și în sânge și rinichi, au constatat că, după ce au băut apă cu bicarbonat de sodiu timp de două săptămâni, populația de celule imune numite macrofage, a trecut de la cele care favorizează inflamația, numite M1, la cele care o reduc, numite M2. Macrofagele, probabil cel mai bine cunoscute pentru capacitatea lor de a consuma gunoiul în organism, cum ar fi resturile de la celulele rănite sau moarte, sunt primii care ajung la un apel pentru un răspuns imun.

În cazul animalelor de laborator, problemele au fost hipertensiunea și bolile renale cronice, probleme care au determinat laboratorul lui O’Connor să se gândească la bicarbonat de sodiu.

Una dintre numeroasele funcții ale rinichilor este echilibrarea compușilor importanți precum acidul, potasiul și sodiul. În cazul bolilor renale, funcția renală este afectată și una dintre problemele rezultate poate fi faptul că sângele devine prea acid, spune O’Connor. Consecințele semnificative pot include un risc crescut de boli cardiovasculare și osteoporoză.

„Practic, întregul sistem va eșua,” spune O’Connor. Studiile clinice au arătat că o doză zilnică de bicarbonat de sodiu nu numai că poate reduce aciditatea, ci de fapt încetinește progresia bolii renale și este acum o terapie oferită pacienților.

„Am început să ne gândim, cum bicarbonatul de sodiu încetinește progresia bolilor de rinichi?” Spune O’Connor.

Atunci a început să se desfășoare impactul antiinflamator, deoarece au văzut un număr redus de M1 și o creștere a M2 în modelul lor de boală renală după consumarea compusului comun.

Când s-au uitat la un model de șobolan fără leziuni renale reale, au văzut același răspuns. Așadar, oamenii de știință de bază au lucrat cu anchetatorii de la MCG’s Georgia Prevention Institute pentru a aduce studenți sănătoși la medicină care au băut bicarbonat de sodiu într-o sticlă de apă și au avut, de asemenea, un răspuns similar.

Trecerea de la profil inflamator la profil antiinflamator are loc peste tot, spune O’Connor. „Am văzut-o în rinichi, am văzut-o în splină, acum o vedem în sângele periferic.”


Peisajul în mișcare, spune el, se datorează probabil conversiei crescute a unora dintre celulele proinflamatorii la cele antiinflamatorii, împreună cu producția efectivă a mai multor macrofage antiinflamatorii. Oamenii de știință au văzut, de asemenea, o schimbare în alte tipuri de celule imune, cum ar fi celulele T mai reglatoare, care, în general, scad răspunsul imun și ajută la menținerea sistemului imunitar de a ne ataca propriile țesuturi. Această schimbare antiinflamatorie a fost susținută timp de cel puțin patru ore la om și trei zile la șobolani.

Schimbarea se leagă înapoi de celulele mezoteliale și de conversațiile lor cu splina noastră cu ajutorul acetilcolinei. O parte a noilor informații despre celulele mezoteliale este că sunt asemănătoare neuronilor, dar nu și neuroni, O’Connor este rapid de clarificat.

„Credem că semnalele colinergice (acetilcolina) că știm că mediază acest răspuns antiinflamator nu provin direct din nervul vagal care inervează splina, ci din celulele mezoteliale care formează aceste conexiuni cu splina”, spune O’Connor.

De fapt, atunci când taie nervul vagal, un nerv cranian mare care începe în creier și ajunge în inimă, plămâni și intestin pentru a ajuta la controlul unor lucruri precum ritmul cardiac constant și digestia alimentelor, nu a afectat neuronul celulelor mezoteliale. -comportament.

Se pare că efectul a fost mai local, deoarece doar atingerea splinei a avut un efect.

Când au îndepărtat sau chiar mișcat splina, aceasta a rupt conexiunile fragile mezoteliale și răspunsul antiinflamator s-a pierdut, spune O’Connor. De fapt, atunci când au mișcat doar splina ușor, așa cum s-ar putea întâmpla în intervenția chirurgicală, acoperirea anterior netedă a celulelor mezoteliale a devenit mai gros și a schimbat culorile.

„Credem că acest lucru explică răspunsul antiinflamator colinergic (acetilcolină) pe care oamenii îl studiază de mult timp”, spune O’Connor.

În prezent, sunt în curs studii în alte instituții care, la fel ca stimularea nervului vagal pentru convulsii, stimulează electric nervul vagal pentru a reduce răspunsul imun la persoanele cu artrită reumatoidă. Deși nu se cunoaște o legătură directă între nervul vagal și splină – iar O’Connor și echipa sa au căutat din nou unul – tratamentul atenuează și inflamația și severitatea bolii în artrita reumatoidă, au raportat cercetătorii de la Institutul de cercetări medicale Feinstein în 2016 în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

O’Connor speră că consumul de bicarbonat de sodiu poate produce într-o zi rezultate similare pentru persoanele cu boli autoimune.

„Nu opriți sau nu porniți nimic, ci doar îl împingeți către o parte, oferind un stimul antiinflamator”, spune el, în acest caz, departe de inflamația dăunătoare. Potential este un mod cu adevarat sigur de a trata bolile inflamatorii.

Și splina s-a mărit odată cu consumul de bicarbonat de sodiu, cred oamenii de știință din cauza stimulului antiinflamator pe care îl produce. De asemenea, infecția poate crește dimensiunea splinei și medicii palpează deseori splina atunci când sunt îngrijorați de o infecție mare.

Se știe că alte celule, în afară de neuroni, utilizează comunicatorul chimic acetilcolină. Bicarbonatul de sodiu interacționează, de asemenea, cu ingrediente acide, cum ar fi laptele de unt și cacao din prăjituri și alte produse de patiserie, pentru a ajuta aluatul să se extindă și, împreună cu căldura din cuptor, să crească. De asemenea, poate ajuta la creșterea pH-ului în bazine, se găsește în antiacide și vă poate ajuta să vă curățați dinții și cada.

Sursa:https://www.technologynetworks.com/drug-discovery/news/drinking-baking-soda-a-cheap-way-to-combat-autoimmune-disease-inflammation-300124?fbclid=IwAR3jHzmrU-9jVUTo-11DhrWgBhhtQ6adoPf9npvA5CNIrAnkwMochrDDdqw

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *