Azbestoză, care este cancerul pulmonar prin purtarea măștilor

Purtarea măștilor este o metodă 100% eficientă de a contracta diferite boli (în principal ale sistemului respirator) și de a vă scurta viața cu câțiva ani!

Să ne amintim ce factori determină toxicitatea măștilor:

– hipoxie în organism;

– otrăvire cu dioxid de carbon;

– inhalarea ciupercilor, mucegaiului, bacteriilor și virusurilor care se acumulează pe suprafața exterioară a măștii;

– alergii cutanate și boli ale gurii și dinților.

Persoanele care folosesc măști câteva minute pe zi cred că, cu un timp atât de scurt de contact cu masca, nu le poate face rău!

Aveau dreptate dacă își schimbau măștile la fiecare 15 minute și apoi le aruncau pe cele folosite.

Cu toate acestea, nu este așa! O mască servește luni întregi și se spală cel mai bine, ceea ce doar în mod paradoxal înrăutățește situația! De ce?

Măștile sunt realizate fie din țesături. Cum sunt produse nețesute? Firele subțiri cu diametrul de sutimi de milimetru (poliester, polietilenă sau polipropilenă) sunt tăiate în lungimi de la 0,5 mm la câțiva milimetri, obținându-se o „pleavă” din ele. Această pleavă este răspândită pe un substrat uniform (curea) și este lipită împreună cu adeziv sau cu temperatură. Astfel, se obține o țesătură nețesută, o structură asemănătoare unei țesături.

Țesăturile sunt realizate din fire elementare în procesul de țesut pe mașini numite războaie de țesut.

Atât lâna, cât și țesătura sunt coezive (se lipesc împreună) doar pentru o perioadă scurtă de timp. După o serie de spălări sau utilizări, firele elementare încep să se sfărâme, ceea ce este ușor de observat atunci când priviți țesătura sau țesătura nețesută sub lupă. Firele simple încep să iasă din el.

În producția de îmbrăcăminte, acest lucru nu este esențial, dar în producția de măști de față prin care o persoană respiră, firele eliberate de-a lungul timpului sunt o amenințare de moarte!

La fiecare inhalare, o persoană își infectează plămânii cu „știfturi” scurte care se lipesc în acest organ. Acest proces este foarte bine înțeles științific, în timp ce se cercetează influența azbestului asupra sănătății umane. Azbestul a fost utilizat în masă în secolul al XX-lea în industrie și pentru izolarea termică în construcții. Când s-a descoperit că azbestul (pini de azbest care se lipesc în plămâni) cauzează cancer pulmonar (numit azbestoză), producția sa a fost interzisă!

Măștile neschimbate săptămâni sau luni încep să „piardă” fibrele elementare, care cu fiecare inhalare ajung în plămâni! Cu cât masca este spălată mai des, cu atât mai mult „varsă” monofilamente.

Câte astfel de fibre „pierdute” de către mască ne pot pătrunde în plămâni, dacă o folosim doar 10 minute pe zi?

Să presupunem că fiecare respirație are loc la fiecare 2 secunde. Se fac 300 de respirații în 10 minute. Dacă presupunem că la fiecare inhalare tragem doar un „știft” în plămâni, atunci după 10 minute din aceste „știfturi” vom avea 300 în plămâni.

Azbestoză (cancer pulmonar) se dezvoltă lent. Cât de repede se va dezvolta cancerul pulmonar (și se va dezvolta deloc?) Cauzat nu de fire de azbest, ci de fire de poliester, polietilenă sau polipropilenă? Nimeni nu știe pentru că nimeni nu a cercetat-o!

Cu siguranță, „prăbușirea” plămânilor cu praful eliberat din măști nu va ajuta pe nimeni.

În combinație cu alte pericole legate de purtarea măștilor, putem presupune în siguranță că acestea sunt un instrument pentru a conduce oamenii în diferite boli care ne vor scurta viața in următorii câțiva ani!

Autor: Anthony Ivanowitz
Sursa:  NEon24.pl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *