Avocatul Poporului: În pandemie, s-au încălcat așa de mult drepturile omului, încât e foarte greu să mai revenim la normalitate.„Lumea pare să fie mulțumită cu această situație”.

În pandemie, s-au încălcat așa de mult drepturile, încât e foarte greu să mai cred acum că vom ajunge la acea normalitate pe care o știam, a declarat Avocatului Poporului, Renate Weber, duminică seara, în emisiunea „Interviurile lui Cristoiu”, difuzată la postul AlephNews.

„Părerea mea este că (…) s-au încălcat așa de mult drepturile încât e foarte greu să mai cred acum că vom ajunge la acea normalitate pe care o știam. Vă dau exemplul care îmi e cel mai la îndemână. Uitați-vă, vă rog, la libertatea de exprimare. În țări în care nu existau probleme, acum, inclusiv guvernele sau prin rețelele sociale, cum nu ești de acord cu retorica oficială, cum ești suspendat, ți se închide contul”, a spus Renate Weber, la „Interviurile lui Cristoiu”.

Pe de altă parte, Avocatul Poporului a subliniat că „lumea pare să fie mulțumită cu această situație”.

„Vorbeați de dezbinare. Păi uitați-vă câte raportări fac utilizatorii acestor rețele sociale. Din păcate cred că s-a ajuns la acel moment în care cu tristețe recunosc că foarte multă lume spune drepturile omului sunt numai alea care mă interesează pe mine, ale mele. În realitate, noi vorbim de o abordare profund egoistă.

Toată teoria drepturile omului se bazează pe empatie pentru celălalt, pe dorința de a apăra drepturile celuilalt mai ales și abia în subsidiar pe ale tale. Noi am răsturnat această teorie și nu știu cât timp ne va lua să revenim la ceva ce noi am cunoscut”, a adăugat Avocatul Poporului, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *