Austria suspendă imunizarea cu un lot de vaccinuri AstraZeneca după decesul unei persoane

Austria suspendă preventiv imunizarea cu un lot de vaccinuri AstraZeneca după decesul unei femei și îmbolnăvirea alteia, transmite AlephNews.

Oficiul Federal pentru Siguranță în Sănătate (BASG) a primit două rapoarte în legătură cu vaccinările făcute cu aceeași tranșă de vaccin AstraZeneca în districtul Zwettl”, au declarat, duminică, autoritățile sanitare din Austria, citate de Reuters și preluate de presa internațională.

O femeie în vârstă de 49 de ani a murit din cauza unor probleme severe de coagulare a sângelui, în timp ce alta, în vârstă de 35 de ani, a dezvoltat un embolism pulmonar și se recuperează.

Nu există dovezi privind o relație cauzală cu vaccinarea”, a spus BASG. Conform BASG, problemele coagulare a sângelui nu fac parte din efectele secundare cunoscute ale vaccinului, iar investigația continuă pentru a elimina orice posibilă legătură.

Vaccinul AstraZeneca conține, conform prospectului : „Celule renale de embrion uman modificate genetic (HEK), linia celulară 293 și prin tehnologia ADN recombinant. Acest medicament conține organisme modificate genetic (OMG).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *