Asistentul de la UPU, decedat după ce a fost vaccinat, deşi avea simptome de COVID-19

Gheorghe Leca, asistent medical de la UPU Piatra Neamț, a decedat chiar dacă fusese vaccinat anti-COVID-19 la începutul lunii ianuarie. La momentul imunizării, asistentul medical prezenta simptome de COVID-19. După două sptămâni a decedat la spitalul din Cluj-Napoca.

Gheorghe Leca, asistentul medical de la UPU Piatra Neamț, a pierdut lupta cu viaţa. Bărbatul fusese vaccinat anti-COVID-19 la începutul lunii ianuarie, deşi la momentul imunizării avea simptome de COVID-19. La 12 zile de la vaccinare, Gheorghe Leca a fost confirmat pozitiv cu coronavirus. Două zile mai târziu a murit la spital, în Cluj-Napoca, relatează RomaniaTV .

Asistentul medical Gheorghe Leca, a fost în vârstă de 64 de ani, și lucrase în cadrul UPU Piatra-Neamț.

Gheorghe Leca s-a vaccinat anti COVID-19 pe data de 5 ianuarie. El avea la momentul vaccinării o tuse care ar fi putut fi simptom de infectare cu SARS CoV-2. Deși a menționat acest aspect, medicul de la centrul de vaccinare a dat undă verde pentru imunizare, punând tusea pe seama unei infecții respiratorii de sezon.

Peste douăsprezece zile, la 17 ianuarie, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Asistentul medical a fost internat în Spitalul Județean Neamț, iar în 4 februarie a fost transferat la spitalul din Cluj-Napoca, la cererea familiei, după ce starea i s-a agravat și a fost intubat.

Miercuri seară, Gheorghe Leca a murit. Plămânii bărbatului erau foarte grav afectati.

„Am pierdurt un coleg și un om deosebit. Îl cunosc de când am intrat în profesie, mi-a fost mentor, când era asistent șef la secția Boli Infecțioase. În UPU a venit din anul 2016 și în toți acești ani nu a avut o zi de concediu de boală, nu s-a plâns niciodată că ar avea probleme de sănătate. Urma să se pensioneze”, a declarat Gabriela Chitoșca, asistenta șefă a UPU Piatra-Neamț, pentru mesagerulneamt.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *