ARAFAT, MUSTA, STREINU, RAFILA: Sărbătorile de Paști „ar putea fi compromise”. Poate de Crăciun să ne revenim „cât de cât”. Masca, necesară pentru că „vaccinul nu protejează și la nivelul mucoasei”. Vaccinul ar putea fi făcut anual

ARAFAT: „Cod roșu” cel puțin până la Crăciun

Revenirea la o viață cât de cât normală s-ar putea produce spre finalul acestui an, în condițiile în care campania de vaccinare merge bine și se respectă în continuare măsurile de prevenire a infectării cu SARS COV-2, susține „comandantul Acțiunii”, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, citat de ȘpS.

MUSTA: Sărbătorile de Paști ar putea fi compromise

Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele (sic) ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a spus Virgil Mustade la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, citat de Gândul.ro

STREINU-CERCEL: Vaccinat sau nu, mucoasa nu te lasă

„Vaccinul ne protejează să nu facem forme grave de SARS-CoV-2. Ei bine, această protecție este asigurată pe dinăuntru, nu și la nivelul mucoasei. Tocmai de aceea, este vital să continuăm să purtăm masca de protecție, până când o mare parte a populației va fi vaccinată”, afirmă Cercel. (??? – Nota Red.

„Există în momentul de față teste care se realizează chiar și asupra copiilor de 12 ani. Teoretic, nu ar trebui să fie diferențe mari asupra efectelor pe care vaccinul le are asupra adulților și a copiilor, ținând cont de designul acestor vaccinuri. Vaccinurile din ziua de azi sunt extrem de sigure și aproape că nu mai au nicio legătură cu vaccinurile care se produceau în anii ’60,” adaugă Cercel, citat de Capital.

RAFILA: E posibil să ne vaccinăm anual împotriva Covid-19

„Ne aflăm într-o competiție între viteza bolii și viteza de vaccinare. Opinia mea este că putem să avem o vară ceva mai liniștită dacă reușim să păstrăm ritmul de vaccinare. Important este să putem să administrăm până la 100.000 de doze pe zi pentru a putea spera la imunizare (info reală mai jos – Nota Red.). Ceea ce se va întâmpla peste două, trei luni depinde de ceea ce vom face acum. Dorința oamenilor de a se vaccina trebuie păstrată. Când cantitățile sunt mari, și interesul oamenilor scade, iar acest aspect trebuie avut în vedere.

Cred că scenariul cel mai optimist este spre finalul lunii septembrie. Atunci am putea reveni la normal. Lucrul acesta nu poate fi certificat de nimeni. Nu avem de unde să știm dacă vor apărea sau nu tulpini modificate, care să acționeze și la persoanele vaccinate.

Este posibil să facem anual vaccinul sau la doi ani. O să vedem care este perioada în care ai imunitate după vaccinare.” realatează EvZ.

ADINA ALBERTS – INFO NO COMMENT:

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *