Premierul Florin Cîţu anchetat? Probleme foarte grave pe tema retrocedării unui teren de 50 ha in zona Transalpina

Scandalul în care este implicat prim-ministrul României, Florin Cîţu și părinții lui, pe tema retrocedării unui teren de 50 ha în zona Transalpina ia amploare. Florin Cîțu este acuzat că a făcut presiuni și a încercat să influențeze parcursul normal al actelor, aici fiind vorba și de  incompatibilitate. În final părinții lui Cîțu au câștigat în instanță retrocedarea a 50 de hectare pe marginea lacului Vidra, în apropierea pârtiei Voineasa.

Romsilva a contestat însă decizia de retrocedare, în 5 noiembrie,  și a solicitat anularea dreptului de proprietate pentru o suprafață de 11,6 hectare.

În data de 16 decembrie, prin executor judecătoresc, Vasile Cîțu, tatăl premierului, a sesizat Ministerul Finanțelor Publice (MFP), instituția la care era șef fiul său. Părinții solicitau, sub amenințarea de a acționa în judecată statul, o serie de acte/ informații care să ateste „angajarea statului român în dosarul retrocedării”, precum și ca două structuri ale MFP (ANAF Vâlcea și Craiova), să transmită documentele fiului, ministrului în funcție, Florin Cîțu, nu avocaților sau reclamanților.

Conform acuzațiilor pe care le formulează mai mulți angajați ai Direcției Juridice și documentelor pe care aceștia le-au furnizat, la cabinetul ministrului Cîșu  a fost solicitat dosarul în care Ministerul de Finanțe atacase legalitatea acestor titluri de proprietate. De la 31 ianuarie, dosarul nu a mai fost înapoiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *