5 semne alarmante, care arată că nu ai suficient oxigen în organism

“Oxigenul este cel mai abundent element din Univers.

Respirația este un act, pe care organismul nostru îl realizează, pentru a ne menține în viață. Organismul are nevoie de oxigen, pentru a supraviețui. Este conbustibilul cu care se hrănesc toate organele.

Atunci când organismul nostru nu are suficient oxigen în organism, suntem diagnosticați cu hipoxemie.

Hipoxemia poate fi acută, apare datorită unei urgențe medicale, sau cronică, instalându-se odată cu trecerea timpului.”

IATĂ CARE SUNT SEMNELE, CĂ ORGANISMUL TĂU NU ARE SUFICIENT OXIGEN

SLĂBICIUNE SAU AMEȚEALĂ

Dacă în ultimul timp te-ai simțit mai slăbit, mai epuizat sau mai amețit ca de obicei, atunci este posibil să te confrunți cu un nivel scăzut de oxigen în organism.

Cum fiecare organ are nevoie de oxigen, pentru a funcționa, nivelul scăzut al acestuia este accentuat și de încercarea organelor de a se hrăni.

OBOSEALĂ

Oboseala cronică este un semn major, al faptului că organismul tău nu se alimentează cu suficient oxigen.

Am auzit păreri conform cărora, oamenii se simt extenuați, chiar și după o zi în care nu au făcut prea multe activități. Dacă te confrunți cu asta, cere părerea unui medic.

PALPITAȚII

Anxietatea este adesea caracterizată prin bătăi accelerate ale inimii, iar acest lucru se datorează lipsei de oxigen din organism. Dacă te confrunți des cu aritmii sau palpitații, iar stările anxioase sunt tot mai dese, este foarte posibil ca organismul tău să fie privat de oxigen.

INCAPACITATEA DE A RESPIRA

Sigur, dacă organismul tău nu este suficient oxigenat, nici tu nu poți respira așa cum trebuie. Un alt factor care duce la acest simptom este lipsa de oxigen din sânge.

DURERI DE CAP ȘI STARE DE CONFUZIE

Un puseu asociat lipsei de oxigen în organism, atrage dureri de cap, incapacitatea de a ne concentra sau confuzie. Dacă ai dureri de cap constante, însoțite de amețeli și confuzie, mergi de urgență la medic, deoarece organismul tău se poate confrunta cu un grad foarte scăzut de oxigenare.

“Creierul tău are nevoie de o cantitate suficientă de oxigen, pentru a funcționa la capacitatea maximă. Dacă mecanismul este afectat, creierul va găsi metode pentru a se oxigena, privând alte organe de oxigen.” Spune Dr. Patrick M. Nemechek

Cum se tratează hipoxemia?

Teste

Mergi la medic, pentru a afla care este nivelul de oxigenare al organismului tău. O simplă analiză de sânge îți poate da răspunsul pe care îl aștepți.

Canula nazală

Dacă hipoxemia nu este cronică, atunci o mască portabilă, de oxigen, te va ajuta să îți oxigenezi ușor organismul. Este un tratament pe termen scurt, extrem de eficient.

Oxigen aborbit regulat

În funcție de caz, medicul poate alege să îți oxigeneze zilnic organismul.

Deci, dacă te confrunți cu astfel de simptome și nu știai până acum care este sursa lor, fă-ți programare chiar azi la medic, pentru a te asigura că ești sănătos.

sursa:secretele.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *