28 de reacții anafilactice,după administrarea vaccinului anti-Covid în Bihor

În județul Bihor au apărut 28 de reacții anafilactice, după administrarea vaccinului anti-Covid, de la începutul campaniei de imunizare. Persoanele în cauză au început să se sufoce și au avut nevoie de intervenția medicilor, iar unora dintre ele le-a fost administrată adrenalină.

Săptămâna trecută, două femei de sub 50 de ani au prezentat astfel de simptome, după administrarea primei doze. Una dintre femei are puțin peste 30 de ani și nu are alte afecțiuni. Cea de-a doua avea un istoric în ceea ce privește alergia la înțepătura de viespe, ea fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Oradea.

Anafilaxia provoaca sistemul imun să elibereze un flux de substanțe chimice care provoacă edeme (umflarea țesuturilor), erupții cutanate și scăderea tensiunii arteriale, ceea ce poate produce starea de șoc – tensiunea arterială scade brusc, iar căile respiratorii se îngustează, blocând respirația. Semnele și simptomele includ pulsul slab, însă rapid, erupția cutanată, greața și vărsăturile.  Anafilaxia necesită o injecție rapidă cu epinefrină.

În centre de vaccinare ale DSP-ului sunt reacții și la alte vaccinuri. Orice vaccin din lumea aceasta poate provoca reacții adverse”, a declarat pentru G4media șefa Direcției de Sănătate Publică Bihor, Dr. Daniela Rahotă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *